Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Δύο νέα ηλεκτρικά SUV από Vinfast και Pininfarina

Ελλάδα 17:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δύο νέα ηλεκτρικά SUV από Vinfast και Pininfarina

Mobility

Δύο νέα ηλεκτρικά SUV από Vinfast και Pininfarina

Mobility

Τα ηλεκτρικά SUV της συνεργασίας των Vinfast και Pininfarina, με τις ονομασίες VF 8 και VF 9, παρουσιάστηκαν στη Βαρκελώνη.

Advertisement
Advertisement

Η βιετναμέζικη αυτοκινητοβιομηχανία συνεργάστηκε με τον Οίκο Pininfarina για την κατασκευή μιας σειράς αυτοκινήτων.

Τα δύο πρώτα, είναι τα ηλεκτρικά SUV, VF8 και VF9 που θα αρχίσουν να πωλούνται κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του έτους που διανύουμε. Τα μοντέλα που είχαν αποκαλυφθεί για πρώτη φορά στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες το περασμένο φθινόπωρο (τότε ως VF e35 και e36) και στη συνέχεια μετονομάστηκαν σε FV 8 και VF 9 για τις κατηγορίες D και Ε των SUV θα αρχίσουν την εμπορική τους πορεία από τις ΗΠΑ.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι αγορές της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ολλανδίας, με τη Vinfast να βάζει πολύ ψηλά τον πύχη, θεωρώντας τα μοντέλα της ανταγωνιστικά απέναντι στις προτάσεις της Tesla. Το VF 8 θα κοστίζει από 36.133 € στις ΗΠΑ ενώ η τιμή εκκίνησης για το VF 9 είναι ορισμένη στα 49.280 €.

Advertisement
Advertisement

Η Vinfast λέει ότι το πενταθέσιο VF 8 με διπλό κινητήρα και τετρακίνηση, αποδίδει 408 ίππους και 620 Nm ροπής και έχει αυτονομία 499 χιλιόμετρα με μια πλήρη φόρτιση, στην έκδοση με τη μεγαλύτερη μπαταρία. Τον περασμένο Νοέμβριο αναφέραμε ότι η έκδοση με ένα κινητήρα θα απέδιδε 204 ίππους, ενώ η μικρότερη μπαταρία θα προσφέρει αυτονομία 460 χιλιομέτρων.

Το VF 9 είναι πιθανό να έχει το ίδιο σύστημα μετάδοσης κίνησης, αλλά θα προσφέρει θέσεις για έως και επτά επιβάτες, ενώ η αυτονομία του θα μπορεί να φτάνει τα 680 χιλιόμετρα. Και τα δύο αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με μεγάλες οθόνες αφής στην κονσόλα (15,6 ιντσών), σύστημα head-up display και λειτουργία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3- κάτι που αυτή τη στιγμή μόνο η Mercedes προσφέρει.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VinFast: Οι Βιετναμέζοι έρχονται Ευρώπη και αντιγράφουν την… Tesla
Τρία νέα ηλεκτρικά από τη VinFast στη CES
Η Pininfarina σκίζει και με τρακτέρ

Advertisement

 

 

 

Advertisement