Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο κοστίζουν στην Ευρώπη τα ηλεκτρικά SUV της Vinfast;

Ελλάδα 17:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο κοστίζουν στην Ευρώπη τα ηλεκτρικά SUV της Vinfast;

ΝΕΑ

Πόσο κοστίζουν στην Ευρώπη τα ηλεκτρικά SUV της Vinfast;

ΝΕΑ

Πρόσφατα η εταιρεία από το Βιετνάμ παρουσίασε τα δύο ηλεκτρικά SUV που εξέλιξε σε συνεργασία με την Pininfarina και τα οποία είναι πλέον διαθέσιμα και στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Τα δύο μοντέλα που διακρίνονται για την μεγάλη αυτονομία τους ξεκινούν τη διάθεση τους στην αγορά της Γαλλίας.

Τα ηλεκτρικά SUV, VF8 και VF9 είχαν αποκαλυφθεί για πρώτη φορά στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες το περασμένο φθινόπωρο (τότε ως VF e35 και e36) και στη συνέχεια μετονομάστηκαν σε VF 8 και VF 9 για τις κατηγορίες D και Ε των SUV θα αρχίσουν την εμπορική τους πορεία και στη γηραιά ήπειρο. Το πενταθέσιο VF 8 ξεκινά στη Γαλλία από 43.450 ευρώ με διπλό κινητήρα και τετρακίνηση, αποδίδει 408 ίππους και 620 Nm ροπής και έχει αυτονομία 499 χιλιόμετρα με μια πλήρη φόρτιση, στην έκδοση με τη μεγαλύτερη μπαταρία.

Advertisement
Advertisement

Το VF 9 κοστίζει 58.650 ευρώ και θα έχει το ίδιο σύστημα μετάδοσης κίνησης, και θα προσφέρει θέσεις για έως και επτά επιβάτες, ενώ η αυτονομία του θα μπορεί να φτάνει τα 680 χιλιόμετρα. Και τα δύο αυτοκίνητα είναι εξοπλισμένα με μεγάλες οθόνες αφής στην κονσόλα (15,6 ιντσών), σύστημα head-up display και λειτουργία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3.

Η Vinfast επίσης δρα στο εξωτερικό με σταθμούς ταχυφόρτισης και προσφέρει μηνιαία πακέτα που λειτουργούν με τη μορφή συνδρομής. Αυτά ξεκινούν από 30 ευρώ και περιλαμβάνουν 500 χιλιόμετρα το μήνα, ενώ στη συνέχεια η εταιρεία χρεώνει για κάθε επιπλέον χιλιόμετρο με κόστος 0,10 ευρώ για το VF 8 και 0,15 ευρώ για το μεγαλύτερο VF 9.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VinFast: Οι Βιετναμέζοι έρχονται Ευρώπη και αντιγράφουν την… Tesla
Τρία νέα ηλεκτρικά από τη VinFast στη CES
Η Pininfarina σκίζει και με τρακτέρ

Advertisement