Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ελλάδα έχεις ταλέντο; Τώρα και karaoke στο αυτοκίνητο!

Ελλάδα 5:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ελλάδα έχεις ταλέντο; Τώρα και karaoke στο αυτοκίνητο!

ΝΕΑ

Ελλάδα έχεις ταλέντο; Τώρα και karaoke στο αυτοκίνητο!

ΝΕΑ

Μέσα στα δεκάδες πράγματα που αποσπούν την προσοχή του οδηγού από τον δρόμο, ήρθε να προστεθεί ένα ακόμα, το karaoke.

Advertisement
Advertisement

Καθώς τα αυτοκίνητα μετατρέπονται σιγά-σιγά σε χώρους διασκέδασης και ψυχαγωγίας, ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα φθάναμε και σ’ αυτό το σημείο.

Και η Βιετναμέζικη VinFast φέρνει ένα εξελιγμένο karaoke στα αυτοκίνητά της, εκμεταλλευόμενη την μεγάλη δημοφιλία που έχει ο συγκεκριμένος τύπος διασκέδασης σε ολόκληρη τη Ν.Α. Ασία.

Η VinFast ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την εταιρία Cerence Inc. ώστε να φέρει το σύστημα Cerence Sing στα αυτοκίνητά της, τα VF 8 και VF 9.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα σύστημα karaoke το οποίο μπορεί να λειτουργεί ενώ το αυτοκίνητο βρίσκεται εν κινήσει.

Το σύστημα χρησιμοποιεί φωνητικές εντολές για να ενεργοποιηθεί έτσι ώστε να μην χρειάζεται να αποσπάται η προσοχή του οδηγού από τον δρόμο. Ο οδηγός μπορεί να κάνει την παραγγελιά του, να μάθει, να εξασκηθεί στο τραγούδι και να έχει και τους στίχους στην διάθεσή του.

Όταν το αυτοκίνητο θα είναι σταθμευμένο, το σύστημα μετατρέπεται σε ένα κλασικό karaoke με το κλιπ και τους στίχους να προβάλλονται στην οθόνη του συστήματος πολυμέσων. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να γίνεται αναζήτηση των τραγουδιών μέσα από την οθόνη.

Advertisement

Στον κατάλογο του Carence Sing υπάρχουν πάνω από 100.000 τραγούδια, με στίχους σε 12 γλώσσες. Είναι το ίδιο σύστημα που χρησιμοποιεί και η Tesla για το δικό της αντίστοιχο karaoke.

Advertisement

To σύστημα Carence Sing έχει όμως μερικές έξτρα λειτουργίες, όπως την δυνατότητα οι χρήστες να ακούσουν πάλι το ηχογραφημένο τους τραγούδι καθώς και διάφορα ηχητικά εφέ για μεγαλύτερη πλάκα.

Τώρα αν αναρωτηθείτε πότε μένει χρόνος για οδήγηση και μάλιστα ασφαλή οδήγηση, ας κρίνει ο καθένας μόνος του. Στην Αμερική πάντως, που τα πράγματα είναι πολύ αυστηρά και υπάρχουν και στοιχεία, το 10% των δυστυχημάτων με νεκρούς προέρχεται από αυτοκίνητα που ο οδηγός τους δεν είχε την προσοχή του στον δρόμο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda Sensing 360 για ένα μέλλον χωρίς ατυχήματα
Που καταγράφονται τα πιο πολλά μοιραία ατυχήματα στην Ελλάδα;
Πως η τεχνητή νοημοσύνη θα μειώσει τα τροχαία ατυχήματα

Advertisement