Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Ιδού πότε θα αποκαλύψει η Toyota το ηλεκτρικό της

Ελλάδα 20:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Ιδού πότε θα αποκαλύψει η Toyota το ηλεκτρικό της

ΝΕΑ

Επίσημο: Ιδού πότε θα αποκαλύψει η Toyota το ηλεκτρικό της

ΝΕΑ

Η Toyota κινείται σε ρυθμούς… ηλεκτρικούς και είναι απόλυτα έτοιμη να παρουσιάσει το αμιγώς ηλεκτρικό της SUV το οποίο θα έχει τις διαστάσεις του RAV4.

Advertisement
Advertisement

Δραστήρια είναι η Toyota τις τελευταίες εβδομάδες, προετοιμάζοντας το κοινό της για την αποκάλυψη του ηλεκτρικού της SUV, το οποίο θα έχει διαστάσεις παρόμοιες με του RAV4.

Ωστόσο, μέχρι να συστηθούμε με το ολοκαίνουργιο μοντέλο θα χρειαστεί να κάνουμε λίγο υπομονή, καθώς τα αποκαλυπτήριά του είναι προγραμματισμένα για την Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάη η οποία θα ανοίξει την αυλαία της για τον Τύπο στις 19 Απριλίου.

Διευκρινίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, η ιαπωνική εταιρεία δημοσίευσε μία teaser φωτογραφία ενός οχήματος υπό την κωδική ονομασία “X Prologue” το οποίο περιγράφεται ως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της Toyota για την ευρωπαϊκή αγορά. Η αποκάλυψη του μοντέλου είναι προγραμματισμένη για αύριο, Τετάρτη 17 Μαρτίου.

Advertisement
Advertisement

 

Οι διαφορετικές ημερομηνίες ενδεχομένως να μαρτυρούν πως η Toyota ετοιμάζει την αποκάλυψη δύο μοντέλων.  Σημειώνεται, ωστόσο, πως αποτελεί δημοφιλή πρακτική των εταιρειών να αποκαλύπτουν τα οχήματα, προτού αυτά προσγειωθούν σε κάποια Έκθεση, όπου συστήνονται ξανά στο κοινό. Ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται το X-Prologue να συνιστά το ηλεκτρικό της SUV με διαστάσεις παρεμφερείς με το RAV4.

Advertisement

Όπως και να’ χει, το ηλεκτρικό SUV της Toyota θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα e-TNGA, η οποία θα υποστηρίζει αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, διαφορετικών διαστάσεων και ποικίλων διατάξεων κίνησης, όπως και μπαταρίες διαφορετικού μεγέθους και ενεργειακής χωρητικότητας.

Δημοσιεύματα από το εξωτερικό αναφέρουν πως εν λόγω SUV είναι 5θέσιο, υπερυψωμένο, ενώ θα διατίθεται και σε τετρακίνητη έκδοση. Περί κινητήρων, η αρχική έκδοση θα τροφοδοτείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ των 120 kW (160 ps), ενώ θα συναντήσουμε και μοτέρ απόδοσης τόσο των 150 (200 ps) όσο και των 160 kW (215 ps -τετρακίνητη). Η μπαταρία θα έχει χωρητικότητα 75 kWh και η αυτονομία θα φτάνει 500 χλμ.

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως η Toyοta, ετοιμάζει συνολικά έξι μοντέλα που αναπτύσσονται  από κοινού με τη Subaru και θα βασίζονται στην πλατφόρμα e-TNGA.

Διαβάστε επίσης:
Toyota: Απέσπασε περισσότερα από 2.800 διπλώματα ευρεσιτεχνίας το 2020
Η διαφήμιση του Toyota GR Yaris προκάλεσε αντιδράσεις (VIDEO)
GR Super Sport: Η Toyota θα επιλέξει τους ιδιοκτήτες

Advertisement