Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota: Αποκαλύπτει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο για την Ευρώπη

Ελλάδα 7:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota: Αποκαλύπτει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο για την Ευρώπη

ΝΕΑ

Toyota: Αποκαλύπτει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο για την Ευρώπη

ΝΕΑ

Σε λίγες μέρες η Toyota θα παρουσιάσει την πρωτότυπη εκδοχή του επερχόμενου ηλεκτρικού της SUV, το οποίο θα έχει τις διαστάσεις του RAV4 και θα βασίζεται σε μια ολοκαίνουρια πλατφόρμα.

Advertisement
Advertisement

Έτοιμη να αποκαλύψει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο θα προορίζεται για την ευρωπαϊκή αγορά είναι η Toyota.

Η ιαπωνική εταιρεία δημοσίευσε μια teaser φωτογραφία του εν λόγω πρωτότυπου μοντέλου, το οποίο θα φέρει την ονομασία X Prologue και θα παρουσιαστεί πλήρως την επόμενη Τετάρτη, 17 Μαρτίου.

Όπως παρατηρούμε από την εικόνα, το μοντέλο θα διαθέτει «αιχμηρούς» προβολείς σε σχήμα “C” (σ.σ. παρόμοιοι με του Captur), οι οποίοι θα διατρέχουν μια κλειστού τύπου μάσκα. Παράλληλα το καπό φαίνεται πως θα είναι «τραβηγμένο» προς τα πάνω και θα έχει και κάποιες διακριτικές γραμμώσεις που θα τονίζουν περαιτέρω το στιλ του.

Advertisement
Advertisement

Υπενθυμίζεται πως πέρυσι, η Toyota είχε ανακοινώσει πως θα λανσάρει ένα νέο ηλεκτρικό SUV το οποίο θα έχει τις διαστάσεις του RAV4.

Επιπροσθέτως, είχε δημοσιεύσει και μια teaser φωτογραφία –τύπου ψηφιακού σκίτσου- επισημαίνοντας πως η εμφάνιση του X Prologue θα είναι ριζικά διαφοροποιημένη σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της γκάμας της.

Advertisement

Το επερχόμενο ηλεκτρικό SUV της ιαπωνικής εταιρείας θα είναι το πρώτο της μοντέλο που θα βασίζεται στην ολοκαίνουρια, μεταβλητή πλατφόρμα e-TNGA, η οποία θα μπορεί να υποστηρίζει αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Μάλιστα στη συγκεκριμένη πλατφόρμα θα μπορούν να βασιστούν αυτοκίνητα διαφορετικών διαστάσεων, ενώ θα είναι συμβατή με ποικίλες διατάξεις κίνησης (ένας ή δύο ηλεκτροκινητήρες), και μπαταρίες διαφόρων μεγεθών και ενεργειακής χωρητικότητας.

Σημειώνεται πως η έκδοση παραγωγής του X Prologue θα είναι ένα από τα έξι μοντέλα που εξελίσσει η Toyota από κοινού με τη Subaru και θα βασίζονται στην πλατφόρμα e-TNGA.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Συγκριτικό: Mazda 2 1.5 VS Nissan Micra IG-T 100 VS Toyota Yaris 1.5
Έτοιμο για το Dakar το Toyota Hilux με κινητήρα Lexus V8
Toyota GR Supra: Επίδειξη ακριβείας από 9 δεξιοτέχνες οδηγούς (video)

 

 

Advertisement