Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η διαφήμιση του Toyota GR Yaris προκάλεσε αντιδράσεις (VIDEO)

Ελλάδα 0:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η διαφήμιση του Toyota GR Yaris προκάλεσε αντιδράσεις (VIDEO)

ΝΕΑ

Η διαφήμιση του Toyota GR Yaris προκάλεσε αντιδράσεις (VIDEO)

ΝΕΑ

Η τηλεοπτική διαφήμιση για το GR Yaris από την Toyota προκάλεσε αντιδράσεις στην Αυστραλία όπου προβλήθηκε, μια και προκάλεσε καταγγελίες σχετικές με την προώθηση της επικίνδυνης οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota βρέθηκε στη θέση του απολογούμενου για να υπερασπιστεί το διαφημιστικό της σποτ που αφορά στο GR Yaris, το οποίο «προκαλεί αντικοινωνική οδηγική συμπεριφορά».

Η διαφήμιση δίνει τα κυριότερα στοιχεία του αυτοκινήτου, την ώρα που αυτό φαίνεται να κινείται γρήγορα σε μια έκταση με χωμάτινη επιφάνεια, κάνοντας αναφορά και στο αγωνιστικό παρελθόν της μάρκας στους αγώνες rally. Στα τελευταία πλάνα, το αυτοκίνητο φαίνεται να βγαίνει απευθείας από το χώρο αυτό που είναι εμφανώς μακριά από οδικό δίκτυο, στο δρόμο και να κινείται κανονικά. Στην Αυστραλία, αυτό θεωρήθηκε ως «προμοτάρισμα» της μη ασφαλούς οδήγησης και ως τέτοιο, τέθηκε θέμα απαγόρευσης του διαφημιστικού από τα τηλεοπτικά δίκτυα.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota απάντησε γρήγορα στην καταγγελία αυτή, θέλοντας να προλάβει την κλιμάκωση των αντιδράσεων που θα είχε ως αποτέλεσμα την απαγόρευση της προβολής του διαφημιστικού (κάτι που έχει ήδη γίνει για ένα προηγούμενο αντίστοιχο) λέγοντας ότι η διαφήμιση δεν παραβιάζει κανέναν κώδικα δεοντολογίας. «Η διαφήμιση δείχνει ότι τα κανονικά οχήματα της Toyota οδηγούνται με ασφάλεια και σύμφωνα με όλους τους ισχύοντες κανόνες και κανονισμούς για τους δρόμους», δήλωσε η Toyota. «Η Toyota επιβεβαιώνει ότι τα οχήματα κινούνται εντός του νόμιμου ορίου ταχύτητας και παρακολουθούνται στενά ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Είναι σαφές ότι ο Harry Bates (σ.σ. οδηγός αγώνων που εμφανίζεται στο σποτ) της Toyota Gazoo Racing ασχολείται με δραστηριότητες μηχανοκίνητου αθλητισμού. Κατά συνέπεια, λαμβάνει τις απαραίτητες προφυλάξεις ασφαλείας, όπως η χρήση κράνους και ζώνης ασφαλείας, και ανά πάσα στιγμή έχει τον πλήρη έλεγχο του μηχανοκίνητου οχήματος».

Διαβάστε ακόμα:
Toyota: Επιβεβαιώνει τον διάδοχο του Aygo για την Ευρώπη
Ένα Toyota GR Yaris με 304 ίππους
Η HKS απογειώνει το Toyota GR Yaris (VIDEO)