Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota: Ετοιμάζει νέα οικογένεια ηλεκτρικών μοντέλων

Ελλάδα 22:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota: Ετοιμάζει νέα οικογένεια ηλεκτρικών μοντέλων

ΝΕΑ

Toyota: Ετοιμάζει νέα οικογένεια ηλεκτρικών μοντέλων

ΝΕΑ

Η Toyota ετοιμάζει μια νέα ηλεκτρική επίθεση, ετοιμάζοντας 6 νέα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητο. Το πρώτο από αυτό αναμένεται να ονομαστεί BZ3 και να παρουσιαστεί μέσα στο 2021.

Advertisement
Advertisement

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Toyota καταχώρησε μια σειρά από νέες ονομασίες μοντέλων στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α, που έφεραν τα αρχικά BZ (από την ηλεκτρική στρατηγική «Beyond Zero» της εταιρείας) μαζί με έναν αριθμό.

Συνολικά και μέχρι το 2025, αναμένεται τα 6 από αυτά να μπουν στην παραγωγή και θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά, ξεκινώντας πρώτα μέσα στη χρονιά που διανύουμε από το BZ3, που θα έχει το ρόλο του ηλεκτρικού RAV4.

Τα υπόλοιπα 5 θα είναι ένα ακόμη crossover/SUV, έναν compact hatchback, ένα σεντάν, ένα μεγάλο SUV και ένα Van. Ανάμεσα στις ονομασίες που έχει κατοχυρώσει η εταιρεία αναμένεται το μικρότερο μοντέλο να ονομαστεί BZ1, αμέσως μετά σε μέγεθος θα ακολουθήσει το BZ2, το BZ3, το BZ4  κ.ο.κ.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό και σε ό,τι αφορά στο BZ3 που θα παρουσιαστεί πρώτο, αυτό θα είναι 5θέσιο, υπερυψωμένο, ενώ θα φέρει και τετρακίνητη έκδοση με την ονομασία «BZ3X».

Για την κίνησή του θα φροντίζει ηλεκτροκινητήρας 120 kW στην αρχική του έκδοση, 150 kW στην επόμενη και 160 kW στην τετρακίνητη. Η μπαταρία θα έχει χωρητικότητα 75 kWh και η αυτονομία με μία φόρτιση αναμένεται να φθάνει τα 500 km (λίγο λιγότερα για το BZ3X).

Advertisement

Το νέο Toyota BZ3 όπως και τα υπόλοιπα 5 ηλεκτρικά που θα ακολουθήσουν το 2021, θα βασιστούν πάνω στη νέα πλατφόρμα e-TNGA της μάρκας. Η πλατφόρμα αυτή έχει εξελιχθεί μαζί με τη Subaru και έχει το πλεονέκτημα να μπορεί να αυξομειώσει τις διαστάσεις της, φιλοξενώντας έτσι αυτοκίνητα διαφόρων μεγεθών και αμαξωμάτων.

Διαβάστε επίσης:
Η εκρηκτική Toyota GR Supra των 1.000 ίππων
Η Toyota στοχεύει σε πωλήσεις ρεκόρ το 2021
Συνεχίζονται οι δοκιμές εξέλιξης του επόμενου Toyota Aygo

Advertisement