Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

GR Super Sport: Η Toyota θα επιλέξει τους ιδιοκτήτες

Ελλάδα 14:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

GR Super Sport: Η Toyota θα επιλέξει τους ιδιοκτήτες

ΝΕΑ

GR Super Sport: Η Toyota θα επιλέξει τους ιδιοκτήτες

ΝΕΑ

10 υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν το Toyota GR Super Sport και αυτούς θα τους επιλέξει η ιαπωνική εταιρεία μετά από κάποιες… προσωπικές ερωτήσεις.

Advertisement
Advertisement

Μετά την αποκάλυψη του εντυπωσιακού Toyota GR Super Sport Concept, η ιαπωνική εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή του hypercar ως μοντέλο παραγωγής. Ναι, αυτό το όχημα θα μπορεί να βγει στους δημόσιους δρόμους νόμιμα και να κυκλοφορεί με πινακίδες.

Να θυμίσουμε ότι το Toyota GR Super Sport των 1.000 ίππων έχει δανειστεί πολλές τεχνολογίες από το αγωνιστικό υπεραυτοκίνητο του WEC (World Endurance Championship) και του 24ωρου αγώνα Le Mans, ενώ ταυτόχρονα έχει έντονες αισθητικές επιρροές.

Advertisement
Advertisement

Εάν όμως έχει κάποιος τη… λαχτάρα να αγοράσει ένα μοντέλο τύπου «Le Mans» και τελικά του «γυάλισε» το GR Super Sport, τότε θα πρέπει να είναι πολύ τυχεροί αν μπορέσουν να το αποκτήσουν. Όχι, γιατί απλά η Toyota θα κατασκευάσει μόλις 10 αντίτυπα, αλλά επειδή η ιαπωνική εταιρεία είναι αυτή που θα επιλέξει ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες.

Το… ερωτηματολόγιο

Advertisement

Η Toyota έχει δημιουργήσει μια ηλεκτρονική φόρμα, ώστε όλοι οι υποψήφιοι να μπορούν να τη συμπληρώσουν και έπειτα μια επιτροπή θα αποφασίσει. Αρχικά η εταιρεία ρωτάει για το τι αυτοκίνητα υψηλής απόδοσης διαθέτει ο ενδιαφερόμενος, μιας και ψάχνει για σοβαρούς συλλέκτες. Επόμενη ερώτηση είναι σχετικά με το τι αυτοκίνητο έχει σκοπό να αγοράσει στο μέλλον το ενδιαφερόμενος, ενώ η Toyota γίνεται πιο συγκεκριμένη με την ερώτηση σχετικά με το αν ποτέ υπήρχαν στη συλλογή του ενδιαφερόμενου το Toyota 2000GT ή το Lexus LFA. Φυσικά, δεν είναι μόνο οι παραπάνω ερωτήσεις, συνεχίζοντας με αρκετές ακόμα απορίες, ώστε η εταιρεία έχει μια σαφή εικόνα για το αν είναι ο κατάλληλος για να αποκτήσει το Toyota GR Super Sport.

Advertisement

Το αγωνιστικό Toyota GR010 θα κάνει ντεμπούτο τον Απρίλιο στην Πορτογαλία, στην έναρξη του πρωταθλήματος WEC, ωστόσο δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το λανσάρισμα του μοντέλου παραγωγής.

Διαβάστε επίσης:
Toyota GR Supra: Επίδειξη ακριβείας από 9 δεξιοτέχνες οδηγούς (video)
Η διαφήμιση του Toyota GR Yaris προκάλεσε αντιδράσεις (video)
Toyota: Επιβεβαιώνει τον διάδοχο του Aygo στην Ευρώπη