Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota: Χειροκίνητα κιβώτια στην επόμενη γενιά ηλεκτρικών

Ελλάδα 17:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota: Χειροκίνητα κιβώτια στην επόμενη γενιά ηλεκτρικών

ΝΕΑ

Toyota: Χειροκίνητα κιβώτια στην επόμενη γενιά ηλεκτρικών

ΝΕΑ

Το… κουτί με τις εκπλήξεις της Toyota, για την επόμενη γενιά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μοιάζει να είναι ανεξάντλητο, καθώς οι Ιάπωνες δεν περιορίζονται μόνο στις νέες εξελιγμένες μπαταρίες…

Advertisement
Advertisement

Με απλούστερα λόγια, η Toyota ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει στο πελατολόγιό της, την επιλογή αγοράς ενός νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου, έως το 2026, με χειροκίνητο κιβώτιο!

Το προσομοιωμένο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων για EV, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε ένα πρωτότυπο της Lexus πέρυσι θα μπορούσε να βρει τον δρόμο του στα μελλοντικά μοντέλα της Toyota, με εικονικούς ήχους στροφών και αλλαγής ταχυτήτων.

Το «χειροκίνητο EV» θα είναι μια από τις «συναρπαστικές εκπλήξεις» που επιφυλάσσει η Toyota για τη σειρά BEV της επόμενης γενιάς που πρόκειται να κάνει το ντεμπούτο της το 2026.

Advertisement
Advertisement

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε τα μελλοντικά της σχέδια κατά την παρουσίαση του Toyota Technical Workshop 2023. Ο Τακέρο Κάτο, πρόεδρος του νεοσύστατου τμήματος BEV Factory, είπε ότι στόχος είναι να προσφέρουν στους πελάτες τους μια εμπειρία “wow”!

Τα οχήματα θα διαθέτουν πεντάλ συμπλέκτη και μοχλό αλλαγής ταχυτήτων, που θα λειτουργούν ακριβώς όπως το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων σε ένα όχημα που κινείται με αέριο.

Αυτό σημαίνει ότι το EV θα παράγει όλους τους ήχους που σχετίζονται με τις στροφές του κινητήρα και τις αλλαγές ταχυτήτων και θα διαθέτει μια ειδική χαρτογράφηση για την παροχή ισχύος.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Toyota εξελίσσει τις μπαταρίες του μέλλοντος
Η Toyota ετοιμάζει το Land Cruiser της νέας εποχής
H Toyota επιμένει στο υδρογόνο και υπόσχεται μείωση κόστους