Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Toyota ετοιμάζει το Land Cruiser της νέας εποχής

Ελλάδα 22:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Toyota ετοιμάζει το Land Cruiser της νέας εποχής

ΝΕΑ

Η Toyota ετοιμάζει το Land Cruiser της νέας εποχής

ΝΕΑ

Ένα από τα ιστορικότερα και εμβληματικότερα μοντέλα παγκοσμίως, το Land Cruiser της Toyota, θα περάσει σύντομα στη νέα γενιά του.

Advertisement
Advertisement

Μια παράδοση η οποία ξεκίνησε με μια απευκταία αιτία: Τη διεξαγωγή ενός πολέμου. Ο «πρόγονος» του Land Cruiser ήταν αποτέλεσμα της ανάγκης για ένα στρατιωτικό όχημα. Μια κοινή μοίρα με αυτό του Jeep Willys.

Από το 1951 η Toyota θα έχει ένα μοντέλο το οποίο συνέβαλε σημαντικά στη μετέπειτα ανάπτυξή της ως εταιρεία. Χάρη σε αυτό βοήθησε τις μεταφορές και τις μετακινήσεις στο έδαφος της Ιαπωνίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Στο πέρασμα των δεκαετιών, έκτοτε, το Land Cruiser προσαρμοζόταν στα δεδομένα κάθε εποχής χωρίς να αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του. Παρέμενε ένα ικανότατο εκτός δρόμου όχημα -κυρίως- στο οποίο εφαρμόζονταν οι πιο σύγχρονες λύσεις και τεχνολογίες στον τομέα του. Σταδιακά, ενίσχυε τον χαρακτήρα του και με την αναβάθμιση του εξοπλισμού του.

Toyota Land Cruiser (300 Series).

Advertisement
Advertisement

Η Toyota μας προϊδεάζει για την παρουσίαση του καινούργιου Land Cruiser με την δημοσίευση φωτογραφιών στις οποίες απεικονίζονται οι λογότυποι της ονομασίας του διαχρονικά. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτό. Όμως το τι θα είναι μπορούμε να το καταλάβουμε από το καινούργιο Lexus GX το οποίο παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες.

Το GX είναι το κορυφαίο μοντέλο αυτής, ρόλο τον οποίο κατέχει και το Land Cruiser για την Toyota. Κατά συνέπεια, αναμένουμε να έχει τον καινούργιο bi-turbo V6 χωρητικότητας 3,5 λίτρων, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον V8 με τον οποίο διατίθοταν ως τώρα.

Επίσης, θα διαθέτει την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση «E-KDSS» η οποία επιτρέπει καλύτερη άνεση εντός δρόμου και ακόμα μεγαλύτερη ικανότητα ανταπόκρισής της εκτός δρόμου, συγκριτικά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Inkas δημιούργησε το απόλυτο Toyota Land Cruiser 70
Γιατί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν τόσο άσχημα ονόματα;
Νέα Toyota Corolla: Ψηφιακή υπεροχή με κορυφαία ασφάλεια!