Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Volvo EX30 έχει επιδόσεις supercar!

Ελλάδα 21:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Volvo EX30 έχει επιδόσεις supercar!

ΝΕΑ

Το Volvo EX30 έχει επιδόσεις supercar!

ΝΕΑ

Το EX30 έχει δημιουργήσει μεγάλη εντύπωση πριν παρουσιαστεί επίσημα και πολύ πριν αρχίσει η διάθεσή του στην αγορά.

Advertisement
Advertisement

Είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα καινούργια μοντέλα της χρονιάς. Με αυτό, η Volvo κάνει πιο προσιτή την ηλεκτροκίνηση όπως και ένα ακόμα χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου το οποίο σε αφήνει με ανοιχτό το στόμα.

Όταν έγινε γνωστή η διαδικασία εξέλιξης και δημιουργίας του, οι άνθρωποι της Volvo έκαναν λόγο για ένα αυτοκίνητο που θα είχε τα κατασκευαστικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά της εταιρείας αλλά θα έφερνε κάτι καινούργιο σε αυτή.

Το EX30, όπως ονομάστηκε στην πορεία το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της, θα ήταν το μικρότερο SUV μοντέλο της το οποίο έχει πιο compact διαστάσεις από το C40.

Advertisement
Advertisement

Συγκριτικά, το αμάξωμα του ΕΧ30 είναι κατά 16,7 εκατοστά μικρότερο σε μήκος και κατά 3,6 εκατοστά χαμηλότερο, ενώ το μεταξόνιό του είναι κατά 5,2 εκατοστά μικρότερο. Συνεπώς, έχουμε να κάνουμε με ένα πολυτελές B-SUV.

Όμως, οι μικρότερες διαστάσεις του δεν σημαίνει ότι είναι και αργό. Άλλωστε η Volvo, εκτός από την παράδοσή της στην ασφάλεια, την ποιότητα και την πρακτικότητα, έχει μεγάλη εμπειρία και στους αγώνες.

Advertisement

Το τελευταίο στοιχείο δεν το πολυδιαφημίζουν τα στελέχη της εταιρείας αλλά υπάρχει πάντα σε όλα τα αυτοκίνητά της και δεν μπορούσε να λείπει και από το νέο μοντέλο.

Advertisement

Έτσι, το ΕX30 εκμεταλλεύεται την τεχνογνωσία της Volvo και έχει πολύ καλές επιδόσεις. Μπορεί να είναι ένα σχετικά μικρών διαστάσεων αυτοκίνητο όμως όταν ο οδηγός πιέσει έντονα το δεξί πεντάλ, θα τα χάσει, εάν δεν γνωρίζει ή εάν δεν είναι προετοιμασμένος γι’ αυτό που θα ακολουθήσει.

Στην έκδοση με τους δύο ηλεκτροκινητήρες, η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς τους είναι 428 ίπποι και η μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή φτάνει τα 543 Nm. Αυτές οι τιμές είναι αντιπροσωπευτικές ενός supercar, όπως και ο χρόνος που χρειάζεται για την επιτάχυνση από στάση.

Το ΕX30 κάνει το 0-100 χλμ./ώρα μόλις σε 3,6 δευτερόλεπτα, επίδοση η οποία προφανώς είναι αναπάντεχη για ένα κατά τα άλλα B-SUV μοντέλο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Το Volvo ΕΧ30 στην Ελλάδα (+ τιμές)
To Cross Country είναι η πιο ιδιαίτερη έκδοση του νέου Volvo EX30
Τι ισχύει με τις μπαταρίες του νέου Volvo EX30