Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι ισχύει με τις μπαταρίες του νέου Volvo EX30

Ελλάδα 18:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι ισχύει με τις μπαταρίες του νέου Volvo EX30

ΝΕΑ

Τι ισχύει με τις μπαταρίες του νέου Volvo EX30

ΝΕΑ

O «Βενιαμίν» της Volvo θα παρουσιαστεί στις 7 Ιουνίου, όπως έχει ανακοινώσει η εταιρεία και θα παρέχει πολλές επιλογές στους πελάτες του.

Advertisement
Advertisement

Το EX30 είναι το νέο μοντέλο της νέας εποχής για τη Volvo. Τι σημαίνει αυτό;

Ότι είναι το πρώτο καινούργιο αυτοκίνητο της σουηδικής εταιρείας που έχει τόσο χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα σε σχέση με ό,τι έχει δημιουργήσει ως τώρα, αναφορικά με τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματά της.

Το στοιχείο αυτό είναι εντυπωσιακό για τους ανθρώπους της Volvo και το προτάσσουν ως ένα από τα βασικά πλεονεκτήματά του. Ένα ακόμα είναι το γεγονός ότι το EX30 θα διατίθεται με δύο διαφορετικές μπαταρίες σχετικά με την ενεργειακή χωρητικότητά τους.

Advertisement
Advertisement

Όπως δήλωσε ο Άντερς Νιτ, Διευθυντής στο Τμήμα Βιωσιμότητας της εταιρείας, το καινούργιο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα πωλείται τόσο με μπαταρίες φωσφορικού άλατος σιδήρου λιθίου 51 kWh όσο και με συσσωρευτές νικελίου μαγγανίου κοβαλτίου (NMC) ενεργειακής χωρητικότητας 69 kWh. Η μέγιστη θεωρητική αυτονομία του θα φτάνει τα 438 χλμ.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινώσει τα στελέχη της Volvo το ΕΧ30 θα αρχίσει να πωλείται από τον προσεχή Νοέμβριο στην Ευρώπη. Θα είναι τόσο πισωκίνητο όσο και τετρακίνητο, με δύο ηλεκτροκινητήρες. Στη δικίνητη εκδοχή του θα αποδίδει 268 ίππους και στην τετρακίνητη 422 ίππους.

Advertisement

Τα στελέχη της εταιρείας αναφέρουν, επίσης, ότι το καινούργιο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο τους είναι κατά 25% πιο οικολογικό απ’ ό,τι τα C40 Recharge και XC40 Recharge Pure.

Αυτό επετεύχθη χάρη στην ευρεία χρήση ανακυκλωμένων υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο EX30. Όπως υποστηρίζει η Volvo σε αυτό το 17% των πλαστικών και του χάλυβα και το 25% του αλουμινίου προέρχονται από ανακύκλωση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Volvo Car Hellas συνεργάζεται με ΙΕΚ
Το Volvo EX30 θα είναι ένα από τα πιο «πράσινα» SUV
Το Volvo EX90 έχει κάτι από μέγαρο μουσικής