Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αναβαθμίσεις για τα Volvo C40 και XC40 Recharge Pure

Ελλάδα 2:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αναβαθμίσεις για τα Volvo C40 και XC40 Recharge Pure

ΝΕΑ

Αναβαθμίσεις για τα Volvo C40 και XC40 Recharge Pure

ΝΕΑ

Η Volvo θα παρουσιάσει το αισθητικά διαφοροποιημένο C40 Recharge και βελτίωσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά ισχύος και αυτονομίας, τόσο σε αυτό όσο και στο XC40 Recharge Pure.

Advertisement
Advertisement

Βάσει όσων ανακοίνωσε η Volvo, τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα XC40 και C40 θα είναι πλέον πιο αποδοτικά και από πλευράς επιδόσεων και από πλευράς αυτονομίας που θα παρέχουν με μία πλήρη φόρτιση.

Όπως έγινε γνωστό, το C40 Recharge θα επανασχεδιαστεί μερικώς παρότι δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την παρουσίασή του. Όμως, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον τόσο γι’ αυτό όσο και για το XC40 Recharge Pure εστιάζεται στην αναβάθμιση της μέγιστης ισχύος και της συνολικής απόστασης που θα μπορούν να διανύσουν πριν την υποχρεωτική φόρτισή τους.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από τη σουηδική εταιρεία, τόσο το XC40 Recharge Pure Twin όσο και το C40 Recharge Twin (δηλαδή οι εκδόσεις με τους δύο ηλεκτροκινητήρες) θα έχουν πλέον θεωρητική αυτονομία 537 χλμ. (κατά WLTP).

Advertisement
Advertisement

Για το XC40 Recharge Pure αυτό σημαίνει μια εντυπωσιακή αύξηση κατά 103 χλμ. σε σχέση με πριν, χάρη στο γεγονός ότι πλέον θα διαθέτει τις μεγαλύτερες μπαταρίες των 82 kWh, όπως και καλύτερη θερμοκρασιακή διαχείριση αυτών. Στο C40 Recharge Twin η αύξηση της αυτονομίας θα είναι 30 χλμ., πάντα κατά WLTP.

Αναφορικά με την απόδοση, και στα δύο μοντέλα τής Volvo η συνδυαστική απόδοσή τους θα αυξηθεί στους 414 ίππους από τους 408 ίππους που ήταν ως τώρα. Το XC40 Recharge Pure θα μπορεί πλέον να φορτίζει σε ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος έως 200 kW. Σε αυτή την περίπτωση η φόρτιση από το 10 έως το 80% διαρκεί περίπου εννέα λεπτά της ώρας αντί των 28 λεπτών μέχρι τώρα.

Advertisement

Τέλος, θυμίζουμε ότι στα τέλη του 2022 η εταιρεία αναβάθμισε τη δικίνητη έκδοση των μοντέλων. Ο ηλεκτροκινητήρας τους αποδίδει 238 ίππους, δηλαδή επτά ίππους περισσότερους από πριν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στο σφυρί το φτιαγμένο Volvo 740 του Paul Newman
Η Volvo εναντίον Γερμανίας και Ιταλίας
Τέλος τα facelifts, έρχονται τα… brainlifts

Advertisement