Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Volvo EX30 προσέχει τους ποδηλάτες (+video)

Ελλάδα 9:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Volvo EX30 προσέχει τους ποδηλάτες (+video)

ΝΕΑ

Το Volvo EX30 προσέχει τους ποδηλάτες (+video)

ΝΕΑ

Στους δρόμους της πόλης με έντονο κυκλοφοριακό, μία πόρτα αυτοκινήτου που ανοίγει κατά λάθος στην πορεία ενός ποδηλάτη ευθύνεται για έναν σημαντικό αριθμό ατυχημάτων στα οποία εμπλέκονται δικυκλιστές.

Advertisement
Advertisement

Αυτά τα συμβάντα αποκαλούνται «ατυχήματα πόρτας» («dooring accidents») και σε ορισμένες πόλεις αντιπροσωπεύουν το 1/5 όλων των ατυχημάτων με δίκυκλο. Σύμφωνα με το Cycling UK, κατά μέσον όρο 60 άνθρωποι σκοτώνονται ή τραυματίζονται σοβαρά από πόρτες αυτοκινήτων κάθε χρόνο μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Προκειμένου να βοηθήσει στη μείωση αυτών των περιστατικών, το επερχόμενο Volvo EX30 εξοπλίζεται με Door Opening Alert. Το σύστημα μπορεί να προειδοποιήσει μέσω οπτικών και ακουστικών ενδείξεων, την ώρα που υπάρχει διερχόμενος δικυκλιστή ή άλλος χρήστη του δρόμου.

Η προειδοποίηση για πόρτα που ανοίγει είναι μία από τις αρκετές λειτουργίες του Safe Space Technology που εφοδιάζει το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30, καταδεικνύοντας τον τρόπο με τον οποίον εφαρμόζονται τα υψηλά πρότυπα ασφαλείας στο νέο SUV της Volvo.

Advertisement
Advertisement

«Εδώ και πολύ καιρό, είχαμε εστιάσει στην ασφάλεια σε αστικά περιβάλλοντα, όπου τα αυτοκίνητα μοιράζονται τον χώρο με πεζούς και δικυκλιστές», λέει η Όσα Χάγκλουντ, Επικεφαλής του Κέντρου Ασφαλείας της Volvo Cars.

«Με το Volvo EX30 οδηγούμε την ασφάλεια στην πόλη στο επόμενο επίπεδο, δημιουργώντας ένα μικρό SUV που είναι ιδανικός σύντροφος για μία άνετη οδηγική εμπειρία, ενώ προσέχει εσάς και τους άλλους στους γεμάτους κίνηση δρόμους των σύγχρονων πόλεων».

Στις 7 Ιουνίου, το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV, Volvo EX30 θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του. Την ίδια ημέρα, θα είναι επίσης διαθέσιμο για παραγγελία σε επιλεγμένες αγορές, συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Volvo EX90 έχει κάτι από μέγαρο μουσικής
Volvo: Νέο σχεδιαστικό κέντρο στη Σαγκάη
Η Volvo ξεκίνησε δοκιμές σε φορτηγά υδρογόνου (+video)