Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Cross Country είναι η πιο ιδιαίτερη έκδοση του νέου Volvo EX30

Ελλάδα 23:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Cross Country είναι η πιο ιδιαίτερη έκδοση του νέου Volvo EX30

ΝΕΑ

To Cross Country είναι η πιο ιδιαίτερη έκδοση του νέου Volvo EX30

ΝΕΑ

H πρόσφατη παρουσίαση του EX30 από τη Volvo συνοδεύτηκε και από την εμφάνιση της πρωτότυπης Cross Country εκδοχής του.

Advertisement
Advertisement

Tο EX30 είναι το πιο μικρό αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Volvo και κατά συνέπεια το πιο προσιτό της αντίστοιχης γκάμας της.

Το ενδιαφέρον γι’ αυτό έχει αρχίσει να γίνεται εντονότερο στη διεθνή αγορά έπειτα από την πρόσφατη επίσημη παρουσίασή του. Ωστόσο, εκτός από το νέο μοντέλο, τα στελέχη τής σουηδικής εταιρείας βρήκαν την ευκαιρία να δείξουν και την επόμενη εκδοχή του: το πρωτότυπο του EX30 Cross Country.

Αυτό αναμένεται να παρουσιαστεί ως μοντέλο παραγωγής εντός του 2024, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Volvo. Προς το παρόν, υπάρχουν λίγες πληροφορίες σχετικά, αλλά το σίγουρο είναι πως με αυτό η εταιρεία θα συνεχίσει τη φιλοσοφία των cross country οχημάτων της, τον «πρόδρομο» των μετέπειτα crossover.

Advertisement
Advertisement

Αυτά που γνωρίζουμε ως τώρα για το EX30 Cross Country είναι ότι θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, άρα θα είναι τετρακίνητο, όπως αρμόζει στον κατασκευαστικό και σχεδιαστικό χαρακτήρα του.

Το ύψος του αυτοκινήτου από το έδαφος θα είναι αυξημένο, συγκριτικά με αυτό του EX30. Το αμάξωμά του θα διαθέτει προστατευτικές ποδιές εμπρός και πίσω, καθώς και πλαστικό περιμετρικά, κάτι πρακτικό πέραν της ενίσχυσης του δυναμικού και πιο off road χαρακτήρα του.

Advertisement

Οι τροχοί του θα είναι διάστασης 19 ιντσών αλλά η Volvo θα διαθέτει και διάστασης 18 ιντσών προαιρετικά. Για τη δεύτερη περίπτωση, το EX30 Cross Country θα εφοδιάζεται με ελαστικά ειδικά σχεδιασμένα και κατασκευασμένα για τη συγκεκριμένη έκδοση.

Ακόμα, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες που να αφορούν στην αυτονομία του αλλά και σε τεχνικά στοιχεία όπως το βάρος, το ωφέλιμο ύψος του αυτοκινήτου από το έδαφος τις γωνιές προσέγγισης, ράμπας και αναχώρησης.

Advertisement

Ωστόσο, είναι δεδομένο ότι θα διατίθεται με μπάρες οροφής, όπως αυτές που υπάρχουν στο πρωτότυπο του EX30 Cross Country, στις οποίες θα μπορεί να τοποθετηθεί απαραίτητος εξοπλισμός για την εκτός δρόμου κίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το μικρό ηλεκτρικό Volvo EX30 (+τιμή)
Volvo: Αναβάθμιση με την ασύρματη ενημέρωση Apple CarPlay
Η Volvo Car Hellas συνεργάζεται με ΙΕΚ