Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επένδυση της Volvo σε start-up

Ελλάδα 9:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επένδυση της Volvo σε start-up

ΝΕΑ

Επένδυση της Volvo σε start-up

ΝΕΑ

Το Volvo Cars Tech Fund επενδύει στο start-up ηλεκτρονικών ισχύος Leadrive.

Advertisement
Advertisement

Στην πορεία της μετεξέλιξής της Volvo σε κατασκευαστή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030, ένα κρίσιμο πεδίο για τις επενδύσεις στην τεχνολογία και τις δαπάνες που σχετίζονται με Έρευνα και Εξέλιξη (R&D) είναι οι ηλεκτροκινητήρες, οι εναλλάκτες και η συνολική βελτιστοποίηση του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης.

Έτσι λοιπόν η πιο πρόσφατη επένδυση του Volvo Cars Tech Fund, του επενδυτικού βραχίονα της εταιρείας, αντανακλά αυτές ακριβώς τις φιλοδοξίες. Η Leadrive, μία εταιρεία με έδρα την Σαγκάη που ιδρύθηκε το 2017, είναι ένας σημαντικός νέος παίκτης στα ηλεκτρονικά ισχύος και τις μονάδες ελέγχου για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Leadrive ειδικεύεται στη σχεδίαση και την κατασκευή μονάδων ισχύος που χρησιμοποιούν τεχνολογία καρβιδίου του πυριτίου (SiC). Το καρβίδιο του πυριτίου αποτελεί βάση για την κατασκευή ημιαγωγών και είναι πολλά υποσχόμενο όσον αφορά την ανάπτυξη αποδοτικών και ευέλικτων συστημάτων ηλεκτρικής πρόωσης.

Advertisement
Advertisement

«Η τεχνολογία της Leadrive παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές για την εξέλιξη πιο αποδοτικών ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης», λέει ο Αλεξάντερ Πετρόφσκι, Διευθύνων Σύμβουλος του Volvo Cars Tech Fund. «Αυτές οι προοπτικές είναι στενά συνυφασμένες με τη δική μας προσήλωση στην ηλεκτροκίνηση και για αυτό τον λόγο είμαστε χαρούμενοι που επενδύουμε στην εταιρεία, συμβάλλοντας στο να συνεχίσει την ανάπτυξη της δραστηριότητάς της».

«Η Volvo Cars και η Leadrive εργάζονται ήδη στενά από κοινού για την ανάπτυξη τεχνολογιών SiC νέας γενιάς, εμπεδώνοντας μια σταθερή στρατηγική συνεργασία», λέει ο Τζι Σεν, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Leadrive. «Πρόκειται για ένα σπουδαίο ορόσημο στην παγκόσμια στρατηγική της Leadrive, το οποίο καταδεικνύει τις τεράστιες προοπτικές της συνεργασίας μας στην προηγμένη τεχνολογία ηλεκτροκίνησης».

Advertisement

Σταθερή προσήλωση στην κάθετη ενσωμάτωση

Η επένδυση της Volvo στη Leadrive ταιριάζει στον οδικό χάρτη για την ηλεκτροκίνηση, ενώ προκειμένου να υλοποιηθεί έχουν οι επενδύσεις της σουηδικής εταιρείας τα τελευταία χρόνια σε κρίσιμη τεχνολογία έχουν διπλασιαστεί, ενώ έχουν ληφθεί σημαντικές αποφάσεις σε ότι αφορά το τι κατασκευάζει ηVolvo σε σύγκριση με το τι αγοράζει.

Advertisement

Για παράδειγμα η εξέλιξη και η κατασκευή ηλεκτροκινητήρων και εναλλακτών γίνεται πλέον in-house, ενώ διαθέτει και δικό της λογισμικό διαχείρισης μπαταριών. Επιπλέον η Volvo επενδύει στην ανάπτυξη και την παραγωγή δικών της μπαταριών μέσω της Novo Energy, της κοινοπραξίας με τη Northvolt, βελτιστοποιώντας τη χημεία των μπαταριών.

Οι επενδύσεις της Volvo σε μπαταρίες, ηλεκτροκινητήρες, εναλλάκτες και λογισμικό διαχείρισης μπαταριών επιτρέπουν στη Volvo να ελέγχει ολόκληρο το σύστημα ηλεκτρικής πρόωσης στα αμιγώς ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.

Επιταχύνοντας τον μετασχηματισμό

Advertisement

Η Volvo ίδρυσε το Cars Tech Fund το 2018 για να επενδύσει σε εταιρείες και τεχνολογικά πεδία που μετασχηματίζουν τον κλάδο της αυτοκίνησης, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ηλεκτροκίνηση, η αυτόνομη οδήγηση, η βιωσιμότητα και το ηλεκτρονικό εμπόριο. Το Tech Fund πραγματοποιεί στρατηγικές επενδύσεις που βοηθούν τα start-up να αναπτυχθούν και να επιταχύνουν από κοινού τον μετασχηματισμό του κλάδου των μετακινήσεων διεθνώς.

Η συγκεκριμένη πρόσφατη επένδυση του Tech Fund αποτελεί τμήμα ενός νέου κύκλου άντλησης κεφαλαίων από τη Leadrive, που παραχώρησε στο Tech Fund ένα μικρό μειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία. Περισσότερες οικονομικές λεπτομέρειες δεν δημοσιεύονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το πιο σκληροτράχηλο Volvo όλων των εποχών
Δοκιμή: Volvo XC40 B3
Σύντομα όλα ηλεκτρικά στην Volvo