Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Volvo EX30 «ηλεκτρίζει»

Ελλάδα 8:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Volvo EX30 «ηλεκτρίζει»

ΝΕΑ

Το Volvo EX30 «ηλεκτρίζει»

ΝΕΑ

Το νέο μικρό SUV διαθέτει ένα κομψό εσωτερικό που δημιουργήθηκε με αρχή τη βιωσιμότητα, ενώ οι προσεκτικά επιλεγμένοι συνδυασμοί των υλικών ενισχύουν την ξεχωριστή σχεδιαστική του ταυτότητα.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Volvo EX30 θα παρουσιαστεί στις 7 Ιουνίου και την ίδια μέρα θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία σε επιλεγμένες αγορές, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα και ανανεώσιμα υλικά όπως το τζιν, το λινάρι και το μαλλί, καθώς και μία σειρά από εκφραστικά χρώματα και διαφορετικές υφές, το εσωτερικό ενσωματώνει την υπεύθυνη σχεδίαση στον πυρήνα του.

Επιπλέον, χαρακτηριστικά όπως το soundbar που καλύπτει όλο το πλάτος του ταμπλό -το πρώτο στο είδος του σε ένα αυτοκίνητο- και μία σειρά από έξυπνες ιδέες αποθήκευσης συνδυάζονται, δημιουργώντας μία εμπειρία μεγάλου αυτοκινήτου σε μικρές διαστάσεις.

Advertisement
Advertisement

Το soundbar του EX30, το πρώτο στο είδος του, αντλεί έμπνευση από τη σχεδίαση οικιακών συστημάτων ήχου. Ενσωματώνει μία σειρά ηχείων και πλημμυρίζει ολόκληρη την καμπίνα με premium ήχο. Υπάρχει και η επιλογή με το high-end ηχοσύστημα της Harman Kardon.

Το soundbar αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα έξυπνης σχεδίασης. Μέσω της ομαδοποίησης διαφορετικών ηχείων σε μία μονάδα, μειώνονται η καλωδίωση και τα άλλα υλικά που απαιτούνται.

Advertisement

Τα παραπάνω -και άλλα παραδείγματα- αποτυπώνουν μία ευρύτερη αντίληψη κεντρικοποίησης που διατρέχει το εσωτερικό του EX30. Έχει, επίσης, αλλάξει θέση το «ντουλαπάκι του συνοδηγού», τοποθετώντας το κάτω από την κεντρική οθόνη.

Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός μπορούν πλέον να το φτάνουν με ευκολία, ενώ έχει αυξημένη χωρητικότητα χάρη στο επίπεδο δάπεδο. Η κεντρική κονσόλα είναι ιδιαίτερα ευέλικτη και χρηστική, με ένα συρόμενο σύστημα που επιτρέπει να επιλέγετε το πώς ακριβώς θα χρησιμοποιήσετε τον χώρο.

Η κεντρικοποίηση στο εσωτερικό του EX30 εκφράζεται επίσης από τη μοναδική οθόνη 12,3” που είναι τοποθετημένη στο κέντρο του ταμπλό και παρέχει κάθε σχετική πληροφορία που χρειάζεται ο οδηγός. Εντάσσοντας τα πάντα μέσα σε μία και μόνο οθόνη, έχει δημιουργηθεί μία αίσθηση χώρου γύρω από τον οδηγό.

Η κεντρική οθόνη προσφέρει επίσης την επιλογή προβολής «calm», η οποία παρουσιάζει μόνο ζωτικές πληροφορίες, για ακόμη πιο απερίσπαστη οδήγηση. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στη διάρκεια της νύχτας, μειώνοντας την κούραση των ματιών σε μακρινές διαδρομές.

Advertisement

Το EX30 με ενσωματωμένες εφαρμογές και υπηρεσίες Google περιλαμβάνει φωνητική βοήθεια από το Google Assistant, πλοήγηση μέσω Google Maps και τις αγαπημένες εφαρμογές σας στο Google Play. Το EX30 είναι επίσης το πρώτο μοντέλο Volvo που εξοπλίζεται με ασύρματη λειτουργία Apple CarPlay.

Το σύστημα infotainment παρέχει συνδεσιμότητα 5G, όπου διατίθεται. Με την υποστήριξη του Snapdragon Cockpit Platforms από την Qualcomm Technologies, Inc, αυτή η premium in-car εμπειρία θα έχει εξαιρετικά άμεση απόκριση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκάλυψη: Αυτό είναι και επίσημα το νέο Volvo EX30
Τι ισχύει με τις μπαταρίες του νέου Volvo EX30
Το Volvo EX30 θα είναι ένα από τα πιο «πράσινα» SUV