Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Toyota GR86 απέναντι στον «τάρανδο» (+ video)

Ελλάδα 12:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Toyota GR86 απέναντι στον «τάρανδο» (+ video)

ΝΕΑ

To Toyota GR86 απέναντι στον «τάρανδο» (+ video)

ΝΕΑ

Το Toyota GR86 δεύτερης γενιάς παρουσιάστηκε την Άνοιξη του 2021 και πλέον ήρθε η στιγμή να αξιολογηθεί στη διαδικασία του τεστ αποφυγής ταράνδου. Πώς τα πήγε;

Advertisement
Advertisement

Οι περισσότεροι φίλοι της Αυτοκίνησης επιθυμούν ένα προσιτό coupe όχημα με έντονα σπορ χαρακτήρα. Μόνο που είναι σχετικά δύσκολο να το βρουν.

Στην Toyota, αφουγκράστηκαν αυτή τη θέληση και την έκαναν πράξη. Το GR86 είναι αυτό που καλείται να ικανοποιήσει την οδηγική χαρά που αυτοί αναζητούν από ένα σπορ αυτοκίνητο.

Λέγοντας σπορ σημαίνει ότι το αυτοκίνητο πρέπει να είναι κατασκευασμένο με τρόπο που να επιτρέπει σε αυτόν που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι να χαίρεται την οδήγηση, να εφαρμόζει αυτά που ξέρει, να μαθαίνει περισσότερα, να κινείται με μεγαλύτερη ασφάλεια, να αυτοεπιβεβαιώνεται εάν θέλετε.

Advertisement
Advertisement

Το Toyota GR86 τα επιτρέπει όλα αυτά καθώς είναι ένα σχετικά προσιτό sports car 2+2 θέσεων με κλασική μηχανολογική διάταξη, δηλαδή τον κινητήρα εμπρός και την κίνηση να μεταδίδεται στον πίσω άξονα.

Το σπορ coupe μοντέλο της Toyota έχει βαθμολογηθεί πολύ υψηλά από τους δημοσιογράφους του αυτοκινητικού Τύπου σε όλο τον κόσμο για τον χαρακτήρα του και τα πλεονεκτήματά του στον δρόμο. Πώς τα πάει, όμως, στη διαδικασία αποφυγής ταράνδου;

Advertisement

Αυτό θέλησαν να διαπιστώσουν οι συνάδελφοι της ισπανικής ιστοσελίδας km77 οι οποίοι πραγματοποιούν το τεστ. Για τη συγκεκριμένη δοκιμή είχαν στη διάθεσή τους ένα GR86 στην εξοπλιστική έκδοση «Touring Pack» η οποία είναι διαθέσιμη στην ισπανική αγορά.

Σε σχέση με τη βασική έκδοση, αυτή περιλαμβάνει επιπλέον μαύρες ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S διάστασης 225/40 R18, πιο ανθεκτικά τακάκια στο σύστημα πέδησης και την υπηρεσία παρακολούθησης οχημάτων «LoJack ».

Advertisement

Οι Ισπανοί συνάδελφοι βρέθηκαν στην πίστα όπου διεξάγουν το τεστ ταράνδου αναμένοντας να επιβεβαιώσουν τον σπορ χαρακτήρα του Toyota GR86. Αυτό έγινε, έστω και εάν ο χαρακτήρας του αυτοκινήτου δεν επιτρέπει να κινηθεί με μεγαλύτερη ταχύτητα τόσο στη διαδικασία αποφυγής ταράνδου όσο και σε αυτή του σλάλομ.

Advertisement

Τι σημαίνει αυτό; Ότι το GR86 είναι ασφαλές σε κάθε περίπτωση αλλά δίνει έμφαση στην οδηγική χαρά και όχι στον «απόλυτο χρόνο» (sic). Όπως λέει το γνωστό στερεότυπο «η συνέχεια επί της οθόνης».

Θυμίζουμε ότι το GR86 έχει ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 2.387 κ. εκ. ο οποίος αποδίδει 234 ίππους/7.000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 250 Nm/3.700 σ.α.λ.

Σύμφωνα με την Toyota επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 6,3 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 226 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή η Toyota GR Supra είναι ο ορισμός της συλλεκτικής
Το πρώτο Toyota Hilux με υδρογόνο είναι γεγονός
Δεν τελειώνουν τα GR μοντέλα της Toyota