Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πρώτο Toyota Hilux με υδρογόνο είναι γεγονός

Ελλάδα 15:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πρώτο Toyota Hilux με υδρογόνο είναι γεγονός

ΝΕΑ

Το πρώτο Toyota Hilux με υδρογόνο είναι γεγονός

ΝΕΑ

Η Toyota παρουσίασε σε πρωτότυπη μορφή ένα Hilux με κυψέλες υδρογόνου.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota αποδεικνύει έμπρακτα ότι δεν έχει στρέψει την προσοχή της αποκλειστικά στην ηλεκτροκίνηση, αλλά διερευνά και άλλες λύσεις παροχής πράσινης ενέργειας για την κινητικότητα. Αυτό προκύπτει από την πρόσφατη παρουσίαση ενός νέου ηλεκτρικού Hilux το οποίο χρησιμοποιεί κυψέλες υδρογόνου.

Το Toyota Hilux Hydrogen αποκαλύφθηκε στο εργοστάσιο της Βρετανίας στο Ντέρμπι και χρησιμοποιεί ως τεχνική βάση το Toyota Mirai που δοκιμάζεται εδώ και 10 χρόνια από την ιαπωνική μάρκα. Το Hilux είναι εξοπλισμένο με τρεις δεξαμενές υψηλής πίεσης υδρογόνου οι οποίες συνεργάζονται με εναλλάκτη και μπαταρία την οποία τροφοδοτεί με ενέργεια. Με τη σειρά της η μπαταρία δίνει ενέργεια στον ηλεκτροκινητήρα που τελικά κινεί το Hilux.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota ανακοινώνει πως το Hilux υδρογόνου είναι σε θέση να καλύψει απόσταση 600 χιλιομέτρων με το μοναδικό αποτύπωμα να είναι το νερό. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο χώρος φόρτωσης δεν έχει αλλοιωθεί καθώς η δεξαμενή και οι κυψέλες έχουν τοποθετηθεί στο πίσω μέρος.

Η ομάδα εξέλιξης της Toyota θα περιμένει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της πρώτης φάσης του Hilux Hydrogen προκειμένου να ξεκινήσει η επόμενη φάση. Στη δεύτερη φάση θα έχουμε την εξέλιξη, τον σχεδιασμό και τελικά την κατασκευή του οχήματος πριν βγει τελικά στους δρόμους για δοκιμές.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσα χρήματα έχασε η Toyota σε μία ημέρα;
Νέο Toyota Prius: Το τερπνόν δια του ωφελίμου
Τομάτες και φράουλες από την Toyota

Advertisement