Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πετάει το Tesla Model Y

Ελλάδα 8:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πετάει το Tesla Model Y

ΝΕΑ

Πετάει το Tesla Model Y

ΝΕΑ

Η Tesla, μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα με την παραγωγή της στη Γερμανία και την Κίνα, ωστόσο το κοινό δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τη συγκεκριμένη κατάσταση.

Advertisement
Advertisement

Όπως έδειξαν τα στοιχεία πωλήσεων, η Tesla δύσκολα θα ξεπεραστεί από τις παραδοσιακές εταιρείες αυτοκινήτου. Η πρωτοπορία της στον τομέα των αμιγώς ηλεκτροκίνητων παραμένει, όπως και στην προτίμηση των υποψήφιων αγοραστών για τα μοντέλα της.

Βάσει των στατιστικών δεδομένων που δημοσίευσε η «Dataforce», το Tesla Model Y ήταν πρώτο σε πωλήσεις στην κατηγορία των πολυτελών μεσαίων οχημάτων το πρώτο εξάμηνο του έτους, στην ευρωπαϊκή αγορά. Ξεπέρασε ακόμα και τη Mercedes-Benz GLC-Class η οποία παρέμενε ψηλά.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία, σε αυτό το χρονικό διάστημα διατέθηκαν στην αγορά της Ευρώπης 41.851 Model Y, ενώ οι πωλήσεις της GLC-Class έφτασαν τις 40.554 μονάδες. Στην τρίτη θέση ήταν η BMW X3 (31.138 μονάδες) και στην τέταρτη το Volvo XC60 (με 27.836 μονάδες). Βεβαίως, όπως ανακοίνωσε η «Dataforce», στα στοιχεία δεν περιλαμβάνονται οι πωλήσεις από κάποιες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, όπως η Πορτογαλία και η Φινλανδία.

Πρόσφατα, ο Elon Musk, ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, στην ομιλία του προς τους μετόχους αυτής, δήλωσε με έμφαση ότι ως το τέλος της χρονιάς το Model Y θα είναι πρώτο σε πωλήσεις στην κατηγορία του σε όλο τον κόσμο. Η Tesla λύνει σταδιακά τα προβλήματα παραγωγής που αντιμετωπίζει τόσο στο εργοστάσιό της στη Γερμανία όσο και στη Σαγκάη και ο ημερήσιος ρυθμός κατασκευής των οχημάτων της σε αυτά θα αυξηθεί.

Advertisement

Όπως δήλωσε ο Musk, οι εργασίες στο νέο «Giga Berlin» θα ολοκληρωθούν σύντομα και η παραγωγικότητά του αναμένεται να πενταπλασιαστεί ως το τέλος της χρονιάς. Έτσι, από τα 1.000 οχήματα εβδομαδιαίως που κατασκευάζονται τώρα, ο αριθμός τους υπολογίζεται να αυξηθεί στα 5.000 οχήματα ως τον προσεχή Δεκέμβριο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα Tesla αντιδρούν στα… χτυπήματα (+video)

Στην Ελλάδα η νέα Mercedes-Benz GLC (+τιμές)