Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Tesla Model Y της… Κίνας ή της Γερμανίας; (video)

Ελλάδα 9:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Tesla Model Y της… Κίνας ή της Γερμανίας; (video)

ΝΕΑ

Το Tesla Model Y της… Κίνας ή της Γερμανίας; (video)

ΝΕΑ

Έχει διαφορά το Tesla Model Y που κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της Γερμανίας από αυτό που πέρασε το κατώφλι του κινέζικου εργοστασίου;

Advertisement
Advertisement

Ένα ξεχωριστό συγκριτικό πραγματοποίησε ο Nico Pliquett, ο οποίος ασχολείται με το κανάλι του στο youtube, αλλά κυρίως τροφοδοτεί την αγορά με διάφορα αξεσουάρ για Tesla Model 3 και Y.

Ο Nico, μέσω του καναλιού του, έβαλε δίπλα δίπλα δύο νέα Tesla Model Y, τα οποία έχουν κατασκευαστεί σε διαφορετικά εργοστάσια. Το ένα πέρασε το κατώφλι του Giga Factory του Βερολίνου και το άλλο από το εργοστάσιο της Σαγκάης. Ο λόγος όμως της σύγκρισης είναι για να παρατηρήσει εάν υπάρχουν διαφορές στην ποιότητα και τη συναρμογή του αυτοκινήτου.

Να σημειώσουμε ότι το Model Y Performance από τη Γερμανία φέρει την υπογραφή του CEO της αμερικάνικης εταιρείας και ο ίδιος ο Musk παρέδωσε το ηλεκτρικό μοντέλο στον Nico. Ο τελευταίος είχε ήδη στην κατοχή του ένα δημοσιογραφικό μακράς διάρκειας Model Y, αλλά στην έκδοση Long Range. Ο Nico αναφέρει αρχικά ότι υπάρχουν διαφορές σε κάποια σημεία του αυτοκινήτου, αλλά οι ίδιες αναβαθμίσεις έχουν γίνει και από το εργοστάσιο της Κίνας.

Advertisement
Advertisement

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, το Model Y Performance φέρει θερμαινόμενους υαλοκαθαριστήρες, ενώ η ποιότητα και στα δύο δείχνει κορυφαία. Σύμφωνα όμως με τον Nico, υπήρξε ένα μικρό θέμα συναρμογής της πόρτας, που με μια μικρή ρύθμιση από το ειδικό τμήμα επιλύθηκε. Κατά το 99% όλα είναι εξίσου ίδια και στο εσωτερικό υπάρχουν μεγαλύτερες κάμερες (φακοί), μαλακότερα υλικά στις πόρτες και γενικότερα δείχνει πιο αναβαθμισμένο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O κορωναϊός επέστρεψε: Κλειστή η Tesla στη Σανγκάη
Το Autopilot της Tesla συμπεριφέρεται σαν μεθυσμένος αρχάριος οδηγός
Πόσα Tesla θέλει να πουλά ο Elon Musk το 2030;