Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρευνα: Λατρεύουμε τα Tesla, μισούμε τον Musk

Ελλάδα 0:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρευνα: Λατρεύουμε τα Tesla, μισούμε τον Musk

ΝΕΑ

Έρευνα: Λατρεύουμε τα Tesla, μισούμε τον Musk

ΝΕΑ

Ο Elon Musk έχει συνδεθεί όσο ελάχιστοι με την εταιρία που δημιούργησε. Όμως αυτό φέρνει τους καταναλωτές της Tesla στον… ψυχαναλυτή.

Advertisement
Advertisement

Η αλήθεια είναι ότι ο βίος και η πολιτεία του Elon Musk μας απασχολεί σχεδόν καθημερινά, για τους σωστούς ή τους λάθος λόγους. Ο πολυπράγμων Elon βρίσκει πάντα τον τρόπο να απασχολεί τα διεθνή MME, όντας ιδιαίτερα δραστήριος και στα social media.

Όμως όλη αυτή η υπερέκθεση δεν φαίνεται να είναι κάτι που εκτιμούν οι ιδιοκτήτες των Tesla. Οι οποίοι εκδηλώνουν διαρκώς την πίστη τους στην εταιρία και τα προϊόντα της, αλλά οι περισσότεροι βλέπουν με σκεπτικισμό την συμπεριφορά και τον χαρακτήρα του αφεντικού της.

Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι αυτό το φαινόμενο είναι πολύ έντονο και μάλιστα με αυξητικές τάσεις. Η συνήθης φράση των ιδιοκτητών είναι ότι “λατρεύουμε τα Tesla μας, αλλά δεν ντρεπόμαστε να μιλήσουμε σε φίλους και γνωστούς για τα τελευταία tweets του Musk“.

Advertisement
Advertisement

Η διαρκής έκθεση του Musk στα media έχει ενισχύσει μεν το όνομά του αλλά την ίδια στιγμή τον έκανε σχεδόν συνώνυμο με την Tesla και την ίδια της την ύπαρξη. Και η προσωπικότητά του που κάποτε ήταν το μεγάλο πλεονέκτημα της εταιρίας έχει μετατραπεί σε μειονέκτημα ιδίως από την στιγμή που έχει εμπλακεί σε πολιτικές και άλλες αντιπαραθέσεις.

Το θέμα αρχίζει να γίνεται πιο σοβαρό ως προς την Tesla από την στιγμή που οι παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν περάσει πλέον στην παραγωγή πολλών και καλών ηλεκτρικών μοντέλων, άμεσα ανταγωνιστικών με αυτά της Tesla.

Advertisement

Έτσι αρχίζει να διαμορφώνεται στην Αμερική (αλλά και στον υπόλοιπο πλανήτη) η τάση ότι καλά είναι τα Tesla αλλά ο Musk και η συμπεριφορά του δεν είναι αποδεκτή.

Αυτό οδηγεί πολλούς ιδιοκτήτες Tesla να αλλάξουν μάρκα, ακόμα και αν δεν έχουν κανένα παράπονο από τα αυτοκίνητά της.

Advertisement

Ο δεσμός μεταξύ Musk και Tesla μπορεί να λειτούργησε θετικά για μια σειρά ετών. Όμως από την στιγμή που η Tesla έφθασε στα επίπεδα των παραδοσιακών κατασκευαστών, θα πρέπει να γίνει λιγότερο προσωποποιημένη και όχι τόσο στενά συνδεδεμένη με το αφεντικό της.

Και αυτή είναι ίσως η δυσκολότερη απόφαση που πρέπει να πάρει ο Musk. Ιδίως με τον χαρακτήρα που διαθέτει και την διαρκή ροπή του προς τις υπερβολές και την ανάγκη του για προβολή με κάθε τρόπo.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tesla: Αυτοδιάγνωση για σέρβις «pit stop» που θέλει ο Musk
Elon Musk: Η Μύκονος του έφερε γούρι
Στη φυλακή ο Musk αν δεν αγοράσει το Twitter;

Advertisement