Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Στην Ελλάδα η νέα Mercedes-Benz GLC (+τιμές)

Ελλάδα 13:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Ελλάδα η νέα Mercedes-Benz GLC (+τιμές)

Mobility

Στην Ελλάδα η νέα Mercedes-Benz GLC (+τιμές)

Mobility

Ξεκίνησε η διάθεση του νέου μοντέλου της Mercedes-Benz με τη GLC να είναι το πιο δυναμικό μοντέλο στην οικογένεια των SUV της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Η νέα GLC, το πιο δυναμικό SUV μοντέλο στη γκάμα της Mercedes-Benz, έρχεται με όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις προτάσεις της γερμανικής εταιρείας.

Είναι το πλέον δυναμικό SUV της Mercedes-Benz με ασυμβίβαστα ασφαλή οδική συμπεριφορά, εξαιρετικά δυναμική οδήγηση και κορυφαία απόδοση εκτός δρόμου. Η νέα GLC, άρχισε να διατίθεται στην ελληνική αγορά, αποκλειστικά ως υβριδικό μοντέλο, με εκδόσεις plug-in αλλά και ήπια υβριδικές.

Η νέα GLC είναι η επιτομή της μοντέρνας σπορ πολυτέλειας, η οποία υπογραμμίζεται από την πρώτη κιόλας ματιά, χάρη στη σχεδίασή της με τις μοναδικές αναλογίες, τις εντυπωσιακές επιφάνειες, τις όμορφα διαμορφωμένες ακμές και τη σαφή διαρρύθμιση του εσωτερικού χώρου. Συναρπάζει επίσης με τις επιδόσεις και την αποδοτικότητά της στην οδήγηση. Η GLC διατίθεται μόνον ως υβριδικό όχημα, είτε ως plug-in υβριδικό μοντέλο είτε ως ήπιο υβριδικό με τεχνολογία 48 volt και ενσωματωμένη μίζα-δυναμό.

Advertisement
Advertisement

Το plug-in υβριδικό μοντέλο προσφέρει αυτονομία άνω των 100 χιλιομέτρων (κατά WLTP) που την καθιστά ιδανική για καθημερινή κυρίως ηλεκτρική οδήγηση. Η GLC προσφέρει δυνατότητα κίνησης σε κάθε είδους έδαφος και σε κάθε περίπτωση εντυπωσιάζει με την άνεση που προσφέρει και την ευελιξία της. Το νέο σύστημα διεύθυνσης που περιλαμβάνει και τους τροχούς του πίσω άξονα (προαιρετικά), κάνει την οδήγηση πιο ασφαλή ενώ «απογειώνει» την ευελιξία. Η ανάρτηση του βασικού εξοπλισμού παρέχει κορυφαία άνεση, χαμηλή στάθμη θορύβου, ευέλικτη οδική συμπεριφορά και υψηλή οδηγική απόλαυση.

Προαιρετικά, η νέα GLC διατίθεται με αερανάρτηση AIRMATIC και σύστημα διεύθυνσης πίσω άξονα χάρη στο οποίο ο κύκλος στροφής μειώνεται κατά 80 εκατοστά, στα 11,0 μέτρα. Σε ταχύτητες κάτω από 60 χλμ./ώρα, οι πίσω τροχοί στρέφονται προς την αντίθετη κατεύθυνση από τους μπροστινούς τροχούς και αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη στάθμευση, η περιστροφή τους φτάνει έως και τις 4,5 μοίρες. Με την ταχύτητα κίνησης πάνω από τα 60 χλμ./ώρα οι πίσω τροχοί στρέφονται προς την ίδια κατεύθυνση με τους μπροστινούς, έως και κατά 4,5 μοίρες, κάνοντας το μοντέλο να εμφανίζει βελτιωμένη ευστάθεια και ασφάλεια κατά την οδήγηση με υψηλές ταχύτητες, τις γρήγορες αλλαγές λωρίδας ή τους αιφνίδιους ελιγμούς.

Advertisement

Η νέα GLC είναι ένα ευχάριστα αθόρυβο όχημα με εκπληκτικά ήρεμο περιβάλλον για τους επιβάτες και χαμηλή στάθμη αεροδυναμικού θορύβου. Αυτό επιτεύχθηκε με ακουστική βελτιστοποίηση του αμαξώματος και εξελιγμένη ηχομόνωση, η οποία τονίζεται από την ηχομονωτική μεμβράνη του παρμπρίζ που ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου, που έχει ενισχυμένη ηχομόνωση αλλά και θερμομόνωση από τα κρύσταλλα.

Οι βασικές διαστάσεις της νέας GLC δίνουν έμφαση στην ακόμα πιο επιβλητική εμφάνιση του SUV, με μήκος 4.716 χιλ. και πλάτος 1.890 χιλ. το νέο μοντέλο προσφέρει πολύ καλά δεδομένα για τη φιλοξενία των επιβατών στην καμπίνα. Η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών με τον μακρύτερο πίσω πρόβολο αυξάνεται στα 620 λίτρα (70 λίτρα περισσότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο). Η πόρτα του χώρου των αποσκευών, είναι ηλεκτρική από τη βασική κιόλας έκδοση του μοντέλου και ανοιγοκλείνει με το πάτημα ενός διακόπτη μέσα από την καμπίνα και από το σχετικό πλήκτρο πάνω στο κλειδί- τηλεχειρισμό.

Advertisement

Με δίλιτρο κινητήρα βενζίνης ή diesel, η νέα GLC έρχεται να δώσει ένα φάσμα απόδοσης από 220 ίππους έως 281 ίππους στις mild hybrid εκδόσεις και από 313 έως 381 ίππους για τις plug- in hybrid εκδόσεις.

 

Advertisement

Οι τιμές της νέας GLC στην Ελλάδα: 

  • GLC 200 4MATIC €66.500
  • GLC 220d 4MATIC €71.500
  • GLC 300 4MATIC €75.500

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mercedes-Benz Ελλάς στo Top 20 του Fortune στην Ελλάδα
Συνεργασία Mercedes Master & Dynamic
Hamilton: Ο Russell έχει όσα απαιτούνται για να ηγηθεί της Mercedes