Live Κίνηση
Περισσότερα
VOLVO PHEV 2022

Το Volvo XC60 μετουσιώνει το όραμα των PHEV

Ελλάδα 16:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Volvo XC60 μετουσιώνει το όραμα των PHEV

VOLVO PHEV 2022

Το Volvo XC60 μετουσιώνει το όραμα των PHEV

VOLVO PHEV 2022

Η οδήγηση των νέων plug-in υβριδικών Volvo στο αμιγώς ηλεκτρικό πρόγραμμα Pure, αντιπροσωπεύει ήδη περίπου το 50% του συνολικού χρόνου οδήγησης. Αυτό θα πει αποτελεσματικότητα.

Advertisement
Advertisement

Η αναβάθμιση των συστημάτων κίνησης θα αυξήσει κι άλλο αυτό το ποσοστό, εδραιώνοντας περαιτέρω το χαρακτήρα τους ως «part time ηλεκτρικών αυτοκινήτων».

Το νέο σύστημα κίνησης επεκτείνει σημαντικά την αυτονομία με ηλεκτρική ενέργεια, ενώ μειώνει τις εκπομπές CO2, βελτιώνει τις επιδόσεις και προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ευκολία στην οδήγηση.

Το νέο, αναβαθμισμένο υβριδικό σύστημα κίνησης της Volvo διευρύνει την εκτιμώμενη αυτονομία με ηλεκτρική ενέργεια στα 90 χιλιόμετρα, με μία και μοναδική φόρτιση.

Advertisement
Advertisement

Καθώς ο μέσος ιδιοκτήτης premium αυτοκινήτου διανύει τις εργάσιμες ημέρες λιγότερο από 50 χιλιόμετρα, οι περισσότεροι οδηγοί των νέων plug-in υβριδικών Volvo με δυνατότητα φόρτισης στο σπίτι θα είναι σε θέση να κάνουν τις καθημερινές τους μετακινήσεις μόνο με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν μία νέα μπαταρία μεγάλης αυτονομίας, η οποία ενσωματώνει ένα τρίτο στρώμα από κυψέλες, χάρη στο οποίο αυξάνεται η ονομαστική ενέργεια από τις 11,6 kWh στις 18,8 kWh, καθώς και έναν ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα στο πίσω μέρος, ο οποίος αποδίδει πλέον 145 ίππους.

Advertisement

Η επιπλέον ηλεκτρική ισχύς έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της συνδυαστικής ισχύος στους 350 ίππους για τα μοντέλα Recharge Τ6 και στους 455 ίππους για τα μοντέλα Recharge Τ8, καθιστώντας τα τελευταία τα πιο δυνατά Volvo που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

Advertisement

Τώρα, να προσθέσουμε επίσης πως εκτός από το νέο σύστημα κίνησης, οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν την προσθήκη λειτουργίας One Pedal Drive σε συγκεκριμένα μοντέλα.

Χάρη στην αυξημένη χωρητικότητα της μπαταρίας, οι περισσότεροι πελάτες θα μπορούν να οδηγούν κυρίως στο αμιγώς ηλεκτρικό πρόγραμμα Pure. Το νέο σύστημα κίνησης έχει τη δυνατότητα να μειώσει τις εκπομπές CO2 έως και 50% στον κύκλο οδήγησης WLTP.

Advertisement

Στα επιπρόσθετα πλεονεκτήματα τώρα, η επιπλέον χωρητικότητα της μπαταρίας είναι επίσης ιδιαίτερα χρήσιμη στις κρύες χειμερινές ημέρες, αλλά και όταν η θερμοκρασία είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Ακόμη και όταν το αυτοκίνητο δεν είναι συνδεδεμένο στην παροχή ρεύματος, οι οδηγοί μπορούν να προθερμάνουν ή να δροσίσουν εκ των προτέρων την καμπίνα του μέσω του απομακρυσμένου ελέγχου που προσφέρει το Volvo Cars app, διατηρώντας συγχρόνως μία επαρκέστατη αυτονομία με ηλεκτρική ενέργεια.

Συμπερασματικά πάντα, το νέο αποδοτικό σύστημα σε τελική ανάλυση σε βοηθά να κινηθείς αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια, όπως συμβαίνει στο ολοκληρωμένο, γρήγορο, οικονομικό και πολυτελές XC60.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η τεχνολογία PHEV ταιριάζει γάντι στη Volvo
Volvo S60 Recharge: Η σπορ διάσταση της ηλεκτροκίνησης
Volvo XC60 Recharge PHEV: Καθαρή μετακίνηση χωρίς περιορισμούς