Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi Q6 e-tron: Στην τελική ευθεία

Ελλάδα 18:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi Q6 e-tron: Στην τελική ευθεία

ΝΕΑ

Audi Q6 e-tron: Στην τελική ευθεία

ΝΕΑ

Η Audi, παρουσίασε εκτενέστερα το πρωτότυπο του Q6 e-tron το οποίο αναμένεται να εμφανιστεί επίσημα εντός της επόμενης χρονιάς.

Advertisement
Advertisement

To αμιγώς ηλεκτροκίνητο Q6 E-Tron, το οποίο εξελίσσει η Audi, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους υποψήφιους αγοραστές αλλά και από τον αυτοκινητικό Τύπο.

Για τους πρώτους το ενδιαφέρον εστιάζεται στο γεγονός ότι θα μπορούν να αποκτήσουν ένα νέο ηλεκτροκίνητο πολυτελές SUV το οποίο θα διαθέτει σύγχρονη τεχνολογία.

Για τους δημοσιογράφους, δείχνει την υλοποίηση και την εφαρμογή από την Audi της νέας πλατφόρμας «PPE» («Premium Platform Electric») την οποία θα εξέλιξαν από κοινού με τους ανθρώπους της Porsche για τη νέα γενιά των μοντέλων αυτής της τεχνολογίας κίνησης.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει εξελιχθεί αποκλειστικά για τα μελλοντικά μοντέλα των δύο εταιρειών και μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες τόσο ενός οικογενειακού οχήματος όσο και ενός σπορ επιδόσεων.

Η αρχιτεκτονική της είναι 800 Volt και στην περίπτωση του Q6 e-tron οι μπαταρίες του έχουν ενεργειακή χωρητικότητα 100 kWh. Μπορούν να φορτίσουν σε ταχυφορτιστή ισχύος έως 270 kW και η Audi ανακοινώνει ότι -σε αυτή την περίπτωση- η πλήρωσή τους από το 10%-80% διαρκεί λιγότερο από μισή ώρα.

Advertisement

Τα στελέχη της εταιρείας έχουν ανακοινώσει ήδη ότι εκτός από την απλή έκδοσή του το καινούργιο αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV θα διατίθεται και στη σπορ εκδοχή του, δηλαδή την SQ6 e-tron.

Advertisement

Το Q6 e-tron θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι θα αποδίδουν μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 380 ίππους, όπως είναι γνωστό. Επιπλέον, θα διαθέτει σύστημα το οποίο όταν ενεργοποιηθεί από τον οδηγό θα αυξάνει τη μέγιστη τιμή της στους 402 ίππους, για σύντομο χρονικό διάστημα (δεν έχει ανακοινωθεί πόσο, ως τώρα).

Σε ό,τι αφορά στη μέγιστη θεωρητική αυτονομία του, η Audi ανακοινώνει ότι θα είναι 600 χλμ.

Για το SQ6 e-tron, τα στοιχεία που υπάρχουν αναφέρουν ότι η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς του θα είναι 490 ίπποι και με την ενεργοποίηση του συστήματος «boost» θα φτάνει τους 517 ίππους. Η Audi, ανακοινώνει ότι το SQ6 e-tron θα επιταχύνεται από το 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4,5 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Η γερμανική εταιρεία έδωσες στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το πρωτότυπο του Q6 e-tron το οποίο φέρει σχετικά ελαφρύ καμουφλάζ στο αμάξωμά του. Σε αυτές, μπορούμε να διακρίνουμε στοιχεία όπως το σχήμα των φωτιστικών σωμάτων εμπρός και πίσω, καθώς και τη διαμόρφωση των προφυλακτήρων.

Αυτός στο εμπρός μέρος είναι εντυπωσιακός και διαφορετικός απ’ ό,τι έχει παρουσιάσει η Audi ως τώρα στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματά της. Δεν γνωρίζουμε εάν τελικά θα τον διατηρήσει και στο μοντέλο παραγωγής.

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι η μάσκα και η σχεδίαση των τροχών τα οποία προσθέτουν στην εμφάνιση του πρωτότυπου. Όμως και γι’ αυτά δεν είναι σίγουρο ότι θα εξακολουθήσουν να είναι διαθέσιμα σε αυτή τη μορφή τους στο Q6 e-tron. Τέλος, το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο και σε coupe εκδοχή αναφορικά με το αμάξωμά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Συνεργασία Audi και SAIC για την εξέλιξη EVs
Το πιο ισχυρό Audi R8 από την VF Engineering
Audi: Επικεντρώνεται αποκλειστικά στην F1