Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το θρυλικό NSU Prinz επιστρέφει ως ηλεκτρικό!

Ελλάδα 10:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το θρυλικό NSU Prinz επιστρέφει ως ηλεκτρικό!

ΝΕΑ

Το θρυλικό NSU Prinz επιστρέφει ως ηλεκτρικό!

ΝΕΑ

Οι παλαιότεροι το θυμούνται με νοσταλγία. Οι νεότεροι θα το μάθουν μέσα από μία «ηλεκτρική» άσκηση κάποιων εκπαιδευόμενων της Audi.

Advertisement
Advertisement

Η ιστορία της Audi είναι πολυτάραχη και γεμάτη ανατροπές και κομβικά σημεία αλλαγών. Σταθερή αξία πάντως παραμένει το εργοστάσιο στο Neckarsulm, το οποίο φέτος κλείνει τα 150 χρόνια του. Και η γερμανική εταιρία αποφάσισε να το γιορτάσει με ένα πολύ ιδιαίτερο τρόπο.

Το εορταστικό μοντέλο που ετοίμασε δεν έχει καν το σήμα με τα τέσσερα δαχτυλίδια. Αντίθετα πρόκειται για ένα μοντέλο της NSU, το Prinz 4 το οποίο έχει σημαδέψει ανεξίτηλα την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Audi, πριν γίνει αυτό που γνωρίζουμε σήμερα ανήκε στην NSU η οποία κατασκεύαζε ποδήλατα, μοτοσικλέτες και μικρά αυτοκίνητα. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και το πρώτο αυτοκίνητο με κινητήρα Wankel, το ιστορικό Ro80.

Advertisement
Advertisement

To 1969 εξαγοράστηκε από την VW, η οποία συγχώνευσε την NSU με την Auto Union και επανάφερε στη ζωή τη μάρκα Audi, βάζοντας τέλος στα αυτοκίνητα με την επωνυμία NSU, τα οποία συνεχίστηκαν να πωλούνται μόνο μέχρι το 1973.

Μεταξύ αυτών των τελευταίων μοντέλων ήταν και το NSU Prinz 4, μικρό δίθυρο τετραθέσιο, που είχε για κινητήρα έναν αερόψυκτο δικύλινδρο των 598 κ.εκ., με απόδοση 30 ίππους, ο οποίος μάλιστα ήταν τοποθετημένος στο πίσω μέρος.

Advertisement

Ένα τέτοιο αυτοκίνητο, που βγήκε από την γραμμή παραγωγής το 1971 θα ετοιμάσει η Audi για τα 150 χρόνια του εργοστασίου. Και ανέθεσε όλο το έργο σε μία ομάδα από 12 εκπαιδευόμενους ώστε να του δώσουν νέα ζωή, μέσω της ηλεκτροκίνησης.

Ο παλιός δικύλινδρος αντικαταστάθηκε με έναν ηλεκτροκινητήρα 240 ίππων που προέρχεται από Audi e-tron του 2020. Το ρεζερβουάρ βενζίνης που ήταν κάτω από το εμπρός καπό βγήκε και μπήκε μία συστοιχία μπαταριών.

Advertisement

Ως δάπεδο χρησιμοποιήθηκε το πλαίσιο ενός Audi A1 ενώ υπάρχουν και μεγάλες αλλαγές στο αμάξωμα ώστε να ταιριάζει στα νέα δεδομένα.

ρεζερβουάρ που ζούσε κάτω από το μπροστινό καπό βγήκε και στη θέση του τοποθετήθηκε ένα πακέτο μπαταριών υψηλής τάσης από το plug-in υβριδικό Audi Q7 TFSI e quattro.

Υπάρχει επίσης μια αρκετά μεγάλη πίσω αεροτομή που είναι βιδωμένη απευθείας στο roll cage, πράγμα που σημαίνει ότι περνάει μέσα από το πίσω παράθυρο.

Advertisement

Το όλο πρότζεκτ πήρε το όνομα ΕΡ4, που σημαίνει “Electric Prinz 4”, και βάφτηκε σε μαύρο και γκρι χρώμα με την αεροτομή σε έντονο κίτρινο.

Το εσωτερικό είναι σχεδόν εντελώς γυμνό, με δύο καθίσματα της Recaro, έναν κλωβό ασφαλείας και μία κεντρική οθόνη όπου γίνονται όλες οι λειτουργίες.

Σε κάθε περίπτωση, οι νεαροί της Audi έκαναν εξαιρετική δουλειά και έφτιαξαν ένα πολύ ιδιαίτερο όσο και εντυπωσιακό tribute όχι μόνο στα 150 χρόνια του εργοστασίου, αλλά και σε όλη την μεγάλη πορεία της πολυτάλαντης και γεμάτης ιστορικές ανατροπές γερμανικής εταιρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Audi on Tour Dream Edition ολοκληρώθηκε
H Audi ετοιμάζει επίθεση με νέο αρχηγό
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Audi A8