Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το πιο ισχυρό Audi R8 από την VF Engineering

Ελλάδα 6:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πιο ισχυρό Audi R8 από την VF Engineering

ΝΕΑ

Το πιο ισχυρό Audi R8 από την VF Engineering

ΝΕΑ

Το Audi R8 αποδίδει 620 ίππους, στην ισχυρότερη εκδοχή του. Για κάποιους, η απόδοση του V10 κινητήρα δεν είναι αρκετή…

Advertisement
Advertisement

Το R8, άλλαξε αναβάθμισε περισσότερο τα δεδομένα για την Audi. Η γερμανική εταιρεία είχε ήδη διαμορφωμένη μια πολύ καλή σπορ εικόνα αλλά με αυτό το μοντέλο ενεπλάκη σε μια κατηγορία στην οποία δεν πήγαινε το μυαλό κάποιου, ως τότε: Σε αυτή των supercars.

Με τη βοήθεια της Lamborghini, τα στελέχη της Audi αποφάσισαν τη δημιουργία και παρουσίασαν το 2006 στο Παρίσι το R8 σαν τον «άλλο εαυτό» της Gallardo, καθώς βασιζόταν στην ίδια πλατφόρμα με αυτή του ιταλικού μοντέλου.

Το 2015 παρουσιάστηκε η δεύτερη γενιά του R8 και στο πέρασμα των χρόνων ο χωρητικότητας 5,2 λίτρων ατμοσφαιρικός V10 κινητήρας του αποδίδει 620 ίππους/8.000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 580 Nm/6.600 σ.α.λ., στην εκδοχή «Performance quattro».

Advertisement
Advertisement

To R8 αποδείχτηκε ένα αγαπημένο όχημα και για τους βελτιωτές, καθώς ο κινητήρας του επιτρέπει την παρέμβασή τους και την εφαρμογή των ιδεών τους ώστε να αυξηθεί η απόδοσή του.

Μία τέτοια περίπτωση είναι και αυτή του βελτιωτικού οίκου VF Engineering. Οι άνθρωποι της αμερικανικής εταιρείας προσθέτουν στον V10 έναν μηχανικό υπερσυμπιεστή τύπου «Roots» ο οποίος αυξάνει τη μέγιστη ισχύ του στους 842 ίππους και τη μέγιστη ροπή στα 847 Nm.

Advertisement

Το κιτ βελτίωσης έχει την κωδική ονομασία «VF8XX» και περιλαμβάνει εναλλάκτη θερμότητας αέρα-νερού, υδρόψυκτη πολλαπλή εισαγωγή και -φυσικά- χωριστό δοχείο υγρού.

Advertisement

Επίσης, υπάρχει σύστημα το οποίο αποτρέπει την αύξηση της θερμοκρασίας του κινητήρα όταν ο οδηγός κινείται με σταθερή ταχύτητα, χωρίς να πιέζει έντονα το δεξί πεντάλ.

Τέλος, όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να ζητήσει να τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του καπάκι στην κεφαλή του κινητήρα και της εισαγωγής το οποίο είναι βαμμένο στο χρώμα που επιθυμεί. Ωστόσο, θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον 3.000 δολάρια γι’ αυτό (περίπου 2.710 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό το Audi R8 δεν το είδαμε ποτέ!
Audi R8 Off-Road Concept: Μία διαφορετική συνέχεια για το R8
Το Audi on Tour Dream Edition ολοκληρώθηκε

Advertisement