Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτά είναι τα λογότυπα που ευτυχώς η Porsche, έβαλε στο αρχείο

Ελλάδα 14:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτά είναι τα λογότυπα που ευτυχώς η Porsche, έβαλε στο αρχείο

ΝΕΑ

Αυτά είναι τα λογότυπα που ευτυχώς η Porsche, έβαλε στο αρχείο

ΝΕΑ

Μια σημαντική αποκάλυψη έφεραν στο φως οι υπεύθυνοι της μουσεία της Porsche, με τον επίλογο της ιστορίας να προκαλεί ανακούφιση…

Advertisement
Advertisement

Το σήμα της Porsche είναι εξίσου εμβληματικό με τα σπορ αυτοκίνητα που εξακολουθούν να καθορίζουν την εταιρεία.

Το μαύρο άλογο που εκτρέφεται σε χρυσό φόντο είναι ξεχωριστό και γεμάτο σημασία. Δύσκολα κάποιος λάτρης της αυτοκίνησης και δη της φίρμας από τη Στουτγάρδη, θα μπορούσε νβα φανταστεί κάτι διαφορετικό.

Ακόμα και τα facelift, στα οποία υποβλήθηκε, με πιο πρόσφατο το φετινό, για τον εορτασμό των 75 χρόνων ιστορίας της φίρμας, έγιναν αντικείμενο δημοσιότητας και συζήτησης.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, προκαλεί σοκ όταν μαθαίνουμε ότι στις αρχές της δεκαετίας του 1960 η Porsche σκέφτηκε να αντικαταστήσει το εμβληματικό λογότυπό της, της με ένα νέο σήμα που δεν έμοιαζε σε τίποτα, σ ό,τι γνωρίζαμε γι’ αυτήν.

Οι αρχειοθέτες στο Μουσείο της Porsche έχουν ξεθάψει κάποιες από τις προτάσεις και πέρα ​​από μερικές από αυτές, που διαθέτουν ένα στυλιζαρισμένο γράμμα «P» και κάποιους κόκκινους και χρυσούς χρωματισμούς, δεν υπάρχει τίποτα που να τις συνδέσει με το σήμα της Porsche που γνωρίζουμε και αγαπάμε.

Ένα από αυτά μοιάζει μάλιστα… ανησυχητικά με κεφαλή Transformer ή με κακόγουστη αποκριάτικη μάσκα!

Advertisement

Ευτυχώς για εμάς, η Porsche αποφάσισε τελικά να μην δώσει πράσινο φως στην αλλαγή του σήματος.

Advertisement

Ο ακριβής λόγος είναι άγνωστος, αλλά οι υπεύθυνοι του ιστορικού αρχείου πιστεύουν ότι τα αφεντικά της εταιρείας, μπορεί να σκέφτηκαν ότι το να αχρηστευθεί ένα λογότυπο που χρησιμοποιήθηκε για 10 χρόνια δεν ήταν τελικά και τόσο καλή ιδέα.

Και παρόλο που το έμβλημα έχει περάσει από μερικές διακριτικές εικαστικές παρεμβάσεις, εξακολουθεί να είναι στην καρδιά του, το ίδιο σήμα που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην 356 πριν από περισσότερες από επτά δεκαετίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βάψε το δωμάτιό σου στο χρώμα της θρυλικής Porsche 356C
Η τελευταία σκληροπυρηνική Porsche Boxster
H Porsche αποκάλυψε το Vision 357 Speedster

Advertisement