Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Audi: Επικεντρώνεται αποκλειστικά στην F1

Ελλάδα 9:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi: Επικεντρώνεται αποκλειστικά στην F1

FORMULA 1

Audi: Επικεντρώνεται αποκλειστικά στην F1

FORMULA 1

Η γερμανική εταιρία μπορεί να έχει πλούσια ιστορία σε διάφορες μορφές αγώνων. Ωστόσο από το 2024 θα είναι πλήρως επικεντρωμένη στην Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Αυτό επιβεβαίωσε ο Ρολφ Μιχλ, διευθυντής της Audi Sport, στο Motorsport-Magazin.com. Οι Γερμανοί έχουν αποφασίσει να διακόψουν την εργοστασιακή τους εμπλοκή στις κατηγορίες DTM, GT αλλά και στο Ντακάρ.

Η απόφαση αυτή ήταν μάλλον αναμενόμενη. Παρά το όριο μπάτζετ που υπάρχει στην F1, οι πόροι που απαιτούνται για την επιτυχημένη πορεία μίας ομάδας είναι… ουκ ολίγοι. Το ίδιο ισχύει και για το ανθρώπινο δυναμικό ενός οργανισμού που συμμετέχει στο σπορ. Έτσι, οι άνθρωποι της Audi προτίμησαν από νωρίς να ακολουθήσουν μία ρεαλιστική προσέγγιση.

Advertisement
Advertisement

«Είναι μία πολύ ξεκάθαρη απόφασή μας που αφορά στην είσοδό μας στην F1 από το 2026» δήλωσε ο Μιχλ. «Δυστυχώς λόγω αυτής της απόφασης δεν θα μπορούμε να χρηματοδοτούμε ομάδες σε άλλες κατηγορίες αγώνων» συμπλήρωσε.

Κατά συνέπεια το 2024 θα είναι η τελευταία χρονιά εργοστασιακής συμμετοχής της Audi στο Ράλλυ Ντακάρ. Ωστόσο το Audi R8 LMS GT3 θα εξακολουθήσει να διατίθεται σε ιδιώτες για τη συμμετοχή σε αγώνες αντοχής.

Advertisement

«Θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε υλικοτεχνική υποστήριξη. Ωστόσο δεν θα έχουμε την έγκριση συμμετοχής ως εργοστασιακή ομάδα. Δυστυχώς έπρεπε να αποδεχτούμε με βαριά καρδιά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Audi» υπογράμμισε ο διευθυντής της Audi Sport.

Η Audi προετοιμάζει την πλήρη εργοστασιακή της συμμετοχή στην F1 από το 2026. Για τον λόγο αυτό έχει προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις για την προσαρμογή των εγκαταστάσεών της στο Neuburg. Εκεί θα κατασκευάζονται οι PU της ομάδας ενώ τα σασί θα κατασκευάζονται στο Hinwil, έδρα της Sauber.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi: Το πρόγραμμα για την F1 απογειώνεται
Red Bull: Έκανε κρούσεις σε Λεκλέρ και Νόρις;
Ένα υπεραυτοκίνητο ωδή στον πρώτο πρωταθλητή της F1 (+video)