Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Opel Insignia δεν θα «μιλάει» μόνο γερμανικά

Ελλάδα 5:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Opel Insignia δεν θα «μιλάει» μόνο γερμανικά

ΝΕΑ

Το Opel Insignia δεν θα «μιλάει» μόνο γερμανικά

ΝΕΑ

Στα τέλη του 2022, η Opel σταμάτησε την παραγωγή του Insignia, όμως τα στελέχη της είχαν κατά νου να το επαναφέρουν υπό νέες συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Η ανακοίνωση της Opel για τη διακοπή παραγωγής του Insignia είχε χαρακτήρα διαδικαστικό. Ο λόγος που το αποφάσισαν είχε να κάνει με την πλατφόρμα «Epsilon II» στην οποία βασιζόταν το κορυφαίο μοντέλο της.

Αυτή προερχόταν από τη συνεργασία της Opel με την General Motors, κάτι που σημαίνει ότι ήταν ξεπερασμένη, πλέον.

Η δομή της δεν επέτρεπε την τοποθέτηση εξηλεκτρισμένου συστήματος στον κινητήρα για τη μείωση της κατανάλωσης, των ρύπων και του διοξειδίου του άνθρακα.

Advertisement
Advertisement

Όμως, μετά την ένταξη της Opel στον Όμιλο Stellantis, τα δεδομένα άλλαξαν και αυτό αφορά και στην τύχη του Insignia.

Opel Isignia Grand Sport.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην Automotive News Europe τα στελέχη της γερμανικής εταιρείας έχουν δρομολογήσει τη διαδικασία εξέλιξης του αντικαταστάτη του μοντέλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το καινούργιο Insignia θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα η οποία θα χρησιμοποιηθεί και στο νέο DS Automobiles DS 9. Ο προγραμματισμός που έχει γίνει προβλέπει ότι και τα δύο μοντέλα θα παράγονται στο εργοστάσιο της FCA στο Melfi, στην Ιταλία (θυμίζουμε ότι και αυτή εντάσσεται στη Stellantis).

Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι η νέα γενιά του Insignia θα σταματήσει να κατασκευάζεται στο Rüsselsheim (Γερμανία),, στο ιστορικό εργοστάσιο της Opel. Εκτός αυτών, στο ιταλικό εργοστάσιο θα παράγονται επίσης και η επόμενη γενιά του Jeep Compass όπως και τα καινούργια μοντέλα της Lancia.

Advertisement

Βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν ως τώρα, το καινούργιο Opel Insignia θα διατηρήσει το στυλ αμαξώματος που είχαν οι δύο γενιές του. Δηλαδή, θα είναι πεντάθυρο αλλά η γενικότερη μορφή του θα παραπέμπει σε sedan.

Η εξωτερική σχεδίασή του θα έχει πολλά στοιχεία από τα πρωτότυπα Experimental και Mantae και η παρουσίασή του αναμένεται να γίνει εντός του 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Opel Crossland
Florian Huettl, CEO Opel: Ακόμη πιο ψηλά στην ελληνική αγορά
Έτσι θα είναι τα νέα Opel. Και μας αρέσουν πολύ!

Advertisement