Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Opel Crossland

Ελλάδα 1:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Opel Crossland

ΝΕΑ

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Opel Crossland

ΝΕΑ

Το νέο Crossland θα είναι το δυνατό χαρτί της Opel στα compact SUV – Εξετάζεται η επαναφορά του ονόματος Frontera.

Advertisement
Advertisement

Η δεύτερη γενιά του Crossland της Opel, που θα κυκλοφορήσει από το επόμενο καλοκαίρι και μετά, θα δεχτεί μια σημαντική αναβάθμιση, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας ηλεκτρικής έκδοσης.

Η εταιρία είχε ήδη ανακοινώσει τα σχέδιά της να προσφέρει ηλεκτρικές παραλλαγές για όλα τα μοντέλα της μέχρι το 2024, με το Crossland και το μεγαλύτερο Grandland να είναι τα τελευταία που θα κάνουν τη μετάβαση.

Τα Corsa, Astra, Mokka, Combo και Vivaro διαθέτουν ήδη ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να παρουσιάσει δύο ακόμη αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα, το crossover Manta και τον διάδοχο του Insignia, μέσα στα επόμενα χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Αν και οι συγκεκριμένες σχεδιαστικές λεπτομέρειες για τα επερχόμενα ηλεκτρικά είναι ελάχιστες, έχει εντοπιστεί ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του αντικαταστάτη του ηλεκτρικού Crossland.

Η νέα σχεδίαση παρουσιάζει μια πιο στιβαρή σιλουέτα, που τείνει προς ένα μικρό SUV παρά προς ένα υπερυψωμένο supermini, με πιο ογκώδεις άκρες και μία νέα μάσκα τύπου Vizor με λεπτούς προβολείς LED.

Η αύξηση του μεγέθους υποδηλώνει την εστίαση στους οικογενειακούς αγοραστές που εκτιμούν την πρακτικότητα. Το νέο Crossland θα μπορούσε δυνητικά να ανταγωνιστεί τα Kia Niro, Skoda Karoq και Dacia Duster όσον αφορά τις διαστάσεις.

Φωτογραφίες από την τρέχουσα γενιά του μοντέλου.

Advertisement

Στο εσωτερικό, το νέο Crossland θα υιοθετήσει το Pure Panel, το τεχνολογικά πλούσιο, οπτικά αναβαθμισμένο περιβάλλον της Opel που υπάρχει ήδη στα Corsa και Astra. Ο πίνακας οργάνων θα είναι πλήρως ψηφιακός και θα συμπληρώνεται από βελτιωμένα φυσικά χειριστήρια για μια μινιμαλιστική εμφάνιση.

Ο διάδοχος του Crossland αναμένεται να μοιράζεται το ίδιο δάπεδο με το Corsa, καθιστώντας το παρόμοιο με τα Jeep Avenger, Peugeot e-2008 και Citroën ë-C4, τα οποία χρησιμοποιούν την πλατφόρμα CMP.

Advertisement

Η ηλεκτρική έκδοση είναι πιθανό να διαθέτει κινητήρα στον εμπρός άξονα που θα αποδίδει 156 ίππους τροφοδοτούμενος από μπαταρία 51 kWh με εκτιμώμενη αυτονομία 420 χιλιομέτρων.

Για τη βενζινοκίνητη έκδοση, αναμένεται να διαθέτει τον ίδιο ήπια υβριδικό τρικύλινδρο κινητήρα 1,2 λίτρων με το Corsa και το Peugeot 208, προσφέροντας επιλογές για 100 ή 136 ίππους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ελλάδα: Ποια εταιρεία αυτοκινήτων έχει αύξηση πωλήσεων 117%;
Η Opel αρίστευσε στις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στη χώρα μας
Opel Crossland: Ετοιμοπαράδοτο και με όφελος έως 2.000 ευρώ

Advertisement