Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Opel Grandland Hybrid έχει τις λύσεις

Ελλάδα 0:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Opel Grandland Hybrid έχει τις λύσεις

ΝΕΑ

Το νέο Opel Grandland Hybrid έχει τις λύσεις

ΝΕΑ

H εξελιγμένη plug-in υβριδική έκδοση του ανανεωμένου Grandland εξασφαλίζει στην Opel ένα πολύτιμο ατού στην πιο ανταγωνιστική κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Opel Grandland είναι ένα σύγχρονο SUV που εστιάζει στην πρακτική λειτουργικότητα. Η πρόσφατη, μάλιστα, ανανέωσή του χάρισε στο μεσαίο SUV της Opel περισσότερη ένταση αλλά και στιβαρότητα.

Η ενσωμάτωση της μάσκας Vizor, που πλέον αποτελεί σήμα κατατεθέν των νέων Opel, σε συνδυασμό με επιλεκτικές σχεδιαστικές επεμβάσεις στα φώτα και τους προφυλακτήρες, εκτός από το αισθητικό φρεσκάρισμα έχει εμφυσήσει και περισσότερο δυναμισμό.

Η εμφανής αλλαγή στην εικόνα συνοδεύεται από μια αντίστοιχη μεταμόρφωση του εσωτερικού, χάρη κυρίως στην ενσωμάτωση της πανοραμικής διάταξης PurePanel με τις δύο ευρυγώνιες οθόνες των 12,0 και 10,0 ιντσών η οποία υποδηλώνει την απόλυτη μετάβαση του Grandland στο ψηφιακό περιβάλλον και σηματοδοτεί και τη συνολική τεχνολογική του αναβάθμιση.

Advertisement
Advertisement

Μέρος αυτής της αναβάθμισης είναι το πλήρες πακέτο υπηρεσιών συνδεσιμότητας στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και το ασύρματο mirroring για κινητά iOS και Android, καθώς και ο μεγάλος αριθμός συστημάτων υποβοήθησης και ασφάλειας.

Όπως είναι για παράδειγμα το Lane Keep Assist που βοηθά τον οδηγό να διατηρεί τη θέση του αυτοκινήτου στο μέσο της λωρίδας ή το αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης που αυξάνει κατακόρυφα το επίπεδο ασφαλείας.

Advertisement

Η καμπίνα με την ποιοτική, τυπικά γερμανική, αίσθηση αρτιότητας σε επίπεδο υλικών και εργονομίας έχει την ευρυχωρία για την άνετη κάλυψη των αναγκών μιας οικογένειας.

Advertisement

Η plug-in υβριδική έκδοση του Opel Grandland είναι ιδανική τόσο για οικογένειες όσο και για εταιρικούς χρήστες, χάρη στην απαλλαγή της από το φόρο εταιρικής χρήσης. Ταυτόχρονα συνδυάζει τα πλεονεκτήματα της ηλεκτρικής καθημερινής κίνησης με την απουσία άγχους αλλά και περιορισμών για τις πιο μακρινές μετακινήσεις.

Το σύστημα πρόωσής της αποτελείται από τον turbo κινητήρα βενζίνης των 1.600 κυβικών και των 180 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων. Και οι δύο μαζί αποδίδουν συνδυαστικά 224 ίππους, τιμή άξια λόγου και αναφοράς η οποία εξασφαλίζει και πολύ καλές επιδόσεις (8,9 δεύτερα για το 0-100 χλμ./ ώρα).

Advertisement

Βέβαια στόχος της plug-in υβριδικής τεχνολογίας στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι τόσο οι επιδόσεις όσο η εξαργύρωση των πλεονεκτημάτων της ηλεκτροκίνησης στην καθημερινή χρήση. Δεν είναι μάλιστα τυχαίο το γεγονός πως από τα τρία προγράμματα λειτουργίας του Drive Mode, πιο συχνές επιλογές είναι αυτές οι Electric και Hybrid.

Η εξαιρετική ποιότητα κύλισης η πολύ καλή απόσβεση της ανάρτησης συνδυάζονται άριστα με τη γαλήνη της ηλεκτροκίνησης και εξαργυρώνουν την υβριδική τεχνολογία σε επίπεδο χρηστικής οικονομίας. Στην αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία Electric η μπαταρία ιόντων λιθίου των 13,2 kWh προσφέρει σε πραγματικές συνθήκες αυτονομία της τάξης των 65 χιλιομέτρων κάτι που σημαίνει πως το νέο Opel Grandland Hybrid μπορεί στην πράξη να καλύψει τις μετακινήσεις της ημέρας κινούμενο αποκλειστικά ηλεκτρικά.

Η φόρτιση της μπαταρίας με τον στάνταρ on-board φορτιστή 3,7 kW μπορεί να ολοκληρωθεί σε 4,5 ώρες, χρόνος που μειώνεται σε λιγότερο από δύο ώρες με τον προαιρετικό φορτιστή 7,4 kW. Επιπλέον για καλύτερη αξιοποίηση της μπαταρίας σε πιο ευνοϊκές συνθήκες κίνησης (για παράδειγμα μέσα στην πόλη) υπάρχει δυνατότητα διατήρησης της ενέργειας σε σταθερό επίπεδο για μεταγενέστερη χρήση ενεργοποιώντας τη λειτουργία eSave.

Η αποδοτικότητα της υβριδικής λειτουργίας Hybrid σε ό,τι αφορά την οικονομία καυσίμου είναι άμεσα συνδεδεμένη (όπως σε κάθε plug-in) με τη συχνότητα της εξωτερικής φόρτισης. Σε αυτή την περίπτωση η κατανάλωση καυσίμου δεν ξεπερνά τα 1,2 lt/100 km.

Συνοψίζοντας, θα λέγαμε πως το νέο και πολύ προικισμένο τεχνολογικά Grandland Hybrid που ξεκινά από τις 47.900 ευρώ, βάζει την Opel στο παιχνίδι μιας ιδιαίτερα εμπορικής κατηγορίας των C-SUV, η οποία εστιάζει και  στην εταιρική χρήση λόγω του μηδενικού φόρου που προαναφέραμε, με μια ολοκληρωμένη και αξιόλογη πρόταση.

Η ανανεωμένη και πιο δυναμική εμφάνιση, η ευρυχωρία και η πρακτικότητα αλλά και η πληθώρα τεχνολογιών διασύνδεσης, άνεσης και ασφάλειας σε συνδυασμό με το λειτουργικό ατού του υβριδικού συστήματος δίνουν στο νέο Opel Grandland το ειδικό βάρος για να ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση της σύγχρονης εποχής της αυτοκίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Opel Grandland PHEV
Opel Grandland: Ο οικογενειάρχης στα καλύτερα του
Opel Grandland: Οικογενειακό SUV για όλα τα γούστα (+video)