Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Με το Manta η Opel θα συστηθεί εκ νέου σχεδιαστικά

Ελλάδα 14:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με το Manta η Opel θα συστηθεί εκ νέου σχεδιαστικά

Mobility

Με το Manta η Opel θα συστηθεί εκ νέου σχεδιαστικά

Mobility

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή, ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Opel, Mark Adams, δηλώνει πως ο Όμιλος Stellantis τους έχει αφήσει μεγάλες ελευθερίες προκειμένου να επανασυστήσουν τη μάρκα στο κοινό.

Advertisement
Advertisement

Τα μελλοντικά μοντέλα της Opel θα είναι ακόμη πιο ξεχωριστά μιας και η εταιρεία θέλει να καθιερωθεί σε ηγετική θέση αναφορικά με την εμφάνιση των μοντέλων της.

Τη διαφορά στη σχεδιαστική γλώσσα των μοντέλων της, η Opel ξεκίνησε να την  κάνει με το Mokka, το πρωτότυπο που το είχαμε δει το 2018 και τα μηνύματα που είχε πάρει τότε η Opel ήταν απολύτως θετικά. Έτσι άρχισε να «ενσωματώνει» τα στοιχεία που είχε δείξει σε εκείνο το πρωτότυπο και στα μοντέλα της γκάμας της, με την χρονική συγκυρία της ανανέωσης των περισσότερων μοντέλων της, να είναι ευνοϊκή για την αλλαγή σελίδας.

Advertisement
Advertisement

«Πιστεύαμε ότι η Opel ήταν σκονισμένη, παλιά και υπερβολικά mainstream. Έτσι θελήσαμε να γίνουμε πιο τολμηροί, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην καθαρότητα και τον εκσυγχρονισμό της εικόνας των αυτοκινήτων μας. Ούτως ή άλλως, την προοδευτικότητα και την ευρηματικότητα στα σχέδιά μας, ο κόσμος δεν θα την περίμενε, οπότε ήταν σχετικά εύκολο να εντυπωσιάσουμε» είπε ο Adams.

Το μπροστινό «Vizor» που παρουσιάστηκε στο πρωτότυπο GT X Experimental και στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε στα Mokka και Astra, θα είναι επίσης βασικό χαρακτηριστικό και των μελλοντικών μοντέλων, καθώς αναγνωρίζεται ως «σήμα κατατεθέν» των αυτοκινήτων της Opel. Αυτό είναι που περιμένουμε να δούμε και στη συνέχεια, με τα μοντέλα που θα παρουσιάσει η εταιρεία στο άμεσο μέλλον, έχοντας υπόψη πως θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε την αναβίωση του Opel Manta μέχρι το 2026, ως ένα ηλεκτρικό crossover coupe- και όχι αυτό που είχε δείξει η Opel ως μια σύγχρονη αναβίωση του Manta πρώτης γενιάς.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Opel Astra: Η ισορροπία είναι στο αίμα του
Opel Rocks-e, το μέλλον της μετακίνησης (+video)
Τα fastback των Fiat και Opel Monza θα μπορούσαν να είναι έτσι

Advertisement