Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα είναι τα νέα Opel. Και μας αρέσουν πολύ!

Ελλάδα 15:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έτσι θα είναι τα νέα Opel. Και μας αρέσουν πολύ!

ΝΕΑ

Έτσι θα είναι τα νέα Opel. Και μας αρέσουν πολύ!

ΝΕΑ

Με ένα πολύ εντυπωσιακό και όμορφο πρωτότυπο η Opel δείχνει την σχεδιαστική και τεχνολογική πορεία που θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Η Opel, υπό την αιγίδα πλέον Stellantis ανοίγει νέους δρόμους παρουσιάζοντας ένα πειραματικό ηλεκτρικό crossover concept όχημα, το Opel Experimental Concept. Μέσα από αυτό δείχνει τη μελλοντική σχεδιαστική και τεχνολογική κατεύθυνση της μάρκας.

Αυτό το ηλεκτρικό πρωτότυπο που θα κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση IAA Mobility στο Μόναχο, είναι κατασκευασμένο πάνω στην προηγμένη πλατφόρμα Stellantis BEV, πιθανώς παρόμοια με την πλατφόρμα STLA.

Αυτό το ηλεκτρικό crossover, μικρότερο από ένα Tesla Model Y αλλά παρόμοιο σε μέγεθος με το επερχόμενο ηλεκτρικό crossover Opel Grandland, διαθέτει τετρακίνηση και σύστημα steer-by-wire. Η καινοτόμος τεχνολογία steer-by-wire επιτρέπει στο τιμόνι να αναδιπλώνεται όταν δεν χρησιμοποιείται.

Advertisement
Advertisement

Η πιο αξιοσημείωτη πτυχή αυτού του πρωτότυπου αυτοκινήτου είναι η κομψή σχεδίασή του, χωρίς παραδοσιακά στοιχεία χρωμίου. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιεί δυναμικό φωτισμό και εντυπωσιακά γραφικά για να αναδείξει τις αναλογίες του.

Μπροστά, τα φωτιζόμενα Opel Blitz και οι λεπτομέρειες που αφορούν τη μάρκα κάνουν αίσθηση, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχουν φουτουριστικά φώτα.

Advertisement

Η αεροδυναμική απόδοση ενισχύεται από ρυθμιζόμενα πτερύγια αέρα και έναν πίσω διαχύτη. Τα ελαστικά, που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με την Goodyear, είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο καουτσούκ και τοποθετημένα σε ζάντες Ronal με αεροδυναμική σχεδίαση.

Το εσωτερικό είναι εντυπωσιακά ευρύχωρο, με σχεδίαση που δίνει έμφαση στην απλότητα και τα βασικά στοιχεία της οδήγησης.

Advertisement

Τα καινοτόμα ελαφριά καθίσματα, το αναδιπλούμενο τιμόνι και η έξυπνη αξιοποίηση του χώρου δημιουργούν μια πιο ευρύχωρη αίσθηση.

Οι παραδοσιακές οθόνες αντικαθίστανται από ένα σύστημα προβολής επαυξημένης πραγματικότητας που προβάλλει πληροφορίες πάνω από το ταμπλό. Το concept αντικαθιστά τους συμβατικούς πλευρικούς καθρέφτες με ενσωματωμένες κάμερες 180 μοιρών.

Advertisement

Αν και οι λεπτομέρειες σχετικά με την ισχύ, τη χωρητικότητα της μπαταρίας και την αυτονομία δεν είναι διαθέσιμες, ο CEO της Opel Florian Huettl υποδηλώνει ότι αυτό το concept δείχνει προς το μέλλον της μάρκας.

Η Opel σχεδιάζει την ενσωμάτωση πολλών από αυτά τα σχεδιαστικά και τεχνολογικά στοιχεία στα επερχόμενα μοντέλα παραγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Florian Huettl, CEO Opel: Ακόμη πιο ψηλά στην ελληνική αγορά
Πρώτες επίσημες εικόνες από το Opel Experimental
Το νέο Opel Grandland Hybrid έχει τις λύσεις