Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Mazda 6 θα μπορούσε να είναι έτσι

Ελλάδα 3:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Mazda 6 θα μπορούσε να είναι έτσι

ΝΕΑ

Το νέο Mazda 6 θα μπορούσε να είναι έτσι

ΝΕΑ

Η παρούσα γενιά του Mazda, η τρίτη κατά σειρά ως τώρα, παρουσιάστηκε το 2012 συνεπώς η ανάγκη για την αντικατάστασή του είναι περισσότερο από επιτακτική.

Advertisement
Advertisement

Το Mazda 6 είναι ένα από τα πιο όμορφα sedan μοντέλα, αναμφισβήτητα. Παρότι, τα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας δεν αποτελούν εμπορική επιτυχία, πλέον, εξακολουθούν να έχουν ιδιαίτερο κύρος ως σχήμα.

Η Mazda προσπαθεί να διατηρήσει μια ισορροπία μεταξύ της ιστορίας της, της κατασκευαστικής φιλοσοφίας της και της τεχνολογίας που εξελίσσει και με την οποία εφοδιάζει τα μοντέλα της.

Ωστόσο, ένα βασικό στοιχείο τους είναι η μορφή και η σχεδίαση των αυτοκινήτων της. Την τελευταία δεκαετία, η σχεδιαστική φιλοσοφία που ονομάζουν «Kodo» έχει δώσει μερικά από τα πιο όμορφα και αρμονικά αυτοκίνητα, παγκοσμίως.

Advertisement
Advertisement

Η Mazda έχει ανακοινώσει ότι θα δώσει προτεραιότητα στα SUV μοντέλα της και ότι ο αντικαταστάτης του Mazda 6 θα περάσει σε δεύτερη μοίρα. Το νέο μοντέλο θα μπορούσε να είναι πισωκίνητο και να εξοπλίζεται με εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα.

Όμως, η εξέλιξη και παραγωγή του θα αφορά στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, κυρίως, καθώς τα στελέχη της ιαπωνικής εταιρείας έχουν απορρίψει το ενδεχόμενο να διατεθεί στην Ευρώπη.

Advertisement

Το 2017, η Mazda είχε παρουσιάσει το πρωτότυπο Vision Coupe (φωτογραφία κάτω) το οποίο εντυπωσίασε με τη μορφή του. Τότε, πολλοί άρχισαν να ονειρεύονται ότι αυτό θα μπορούσε να μπει σε διαδικασία παραγωγής. Μάλιστα, ο διακαής πόθος ήταν να αποτελούσε το νέο RX-7. Φυσικά, το πρωτότυπο έμεινε ως τέτοιο…

Advertisement

Εντούτοις ο Θεόφιλους Τσιν, γνωστότερος με το ψευδώνυμο «Theottle» το οποίο χρησιμοποιεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής, βασίστηκε στην αισθητική του Vision Coupe και δημιούργησε ψηφιακές φωτογραφίες για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το καινούργιο Mazda 6.

Σας αρέσει το αποτέλεσμα; Θα θέλατε να διατίθεται το καινούργιο μοντέλο στην ευρωπαϊκή, άρα και στην ελληνική αγορά; Αναμένουμε την άποψή σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mazda αλλάζει το MX-5
To Mazda2 Hybrid ανανεώθηκε και υπάρχει λόγος
H εταιρεία που επιμένει στo diesel

Advertisement