Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίθανο να δούμε πισωκίνητο Mazda 6 στην Ευρώπη

Ελλάδα 6:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Απίθανο να δούμε πισωκίνητο Mazda 6 στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Απίθανο να δούμε πισωκίνητο Mazda 6 στην Ευρώπη

ΝΕΑ

Δεν λίγοι εκείνοι που ονειρεύονται πισωκίνητο το νέο σεντάν της Mazda, ωστόσο οι άνθρωποι της εταιρείας… σβήνουν τη φωτιά πριν καλά καλά ανάψει.

Advertisement
Advertisement

Η απουσία του Mazda 6 από τη γκάμα των Ιαπώνων από το 2021 και έπειτα έχει αφήσει ένα μικρό κενό.

Αυτό από ότι φαίνεται αυτό δεν θα καλυφθεί από κάποια καυτή πισωκίνητη έκδοση με εξακύλινδρο κινητήρα σε σειρά, τουλάχιστον όχι επί ευρωπαϊκού εδάφους. Αυτό υποστηρίζουν οι άνθρωποι της Mazda καθώς γνωρίζουν καλά πως το ηλεκτρικό μέλλον αποτελεί «ταφόπλακα» για τέτοιες περιπτώσεις, ειδικά στο αυστηρό περιβάλλον της γηραιά ηπείρου.

Εκτός αυτού, η αγορά έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στα SUV και τα crossover αμαξώματα, κάνοντας το… έδαφος αφιλόξενο για σεντάν και κουπέ όπως το Mazda 6 όπως το ξέραμε. Πιο πιθανό είναι να δούμε ένα… τύπου CX-60 με κουπέ SUV αμάξωμα και mainstream -κατά βάση- χαρακτήρα, στα σχεδιαστικά χνάρια του πρωτότυπου Vision Coupe.

Advertisement
Advertisement

Ακόμη πάντως και αν δούμε εξακύλινδρα σύνολα στα μέρη μας, τότε αυτά αναμένεται να είναι εξηλεκτρισμένα (υβριδικά ή ήπια 48V) και εναρμονισμένα με τα σύγχρονα πρότυπα χαμηλών εκπομπών CO2.

Όλα τα νέα Mazda εξάλλου θα ακολουθούν το μοτίβο Kodo-Soul of Motion, το οποίο εφαρμόζεται ήδη σε πολλά από τα υπάρχοντα μοντέλα της εταιρείας. Θα πρέπει, λοιπόν, να περιμένουμε την απουσία εξωτερικών ακμών και έντονων γραμμώσεων.

Advertisement

Αντιθέτως, θα υιοθετηθεί μια μινιμαλιστική σχεδιαστική προσέγγιση, παρουσία απαλών γραμμών και ρεουσών επιφανειών που θα χαρίζουν στα μοντέλα ένα δυναμικό λουκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εξηλεκτρίζεται το Mazda MX-5
Ποιο Mazda είναι το πιο σπάνιο;
Mazda: Αναβολή για τον Wankel- Νέος 6κύλινδρος σε σειρά

Advertisement