Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Hyundai Ioniq 7 είναι σχεδόν έτοιμο

Ελλάδα 7:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Hyundai Ioniq 7 είναι σχεδόν έτοιμο

ΝΕΑ

Το νέο Hyundai Ioniq 7 είναι σχεδόν έτοιμο

ΝΕΑ

Το Ioniq 7, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Hyundai, βρίσκεται στην τελευταία περίοδο των δοκιμών εξέλιξής του και η παραγωγή του θα ξεκινήσει σύντομα.

Advertisement
Advertisement

Πριν από περίπου τρία χρόνια, η Hyundai παρουσίασε στο Los Angeles ένα εντυπωσιακό αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο το οποίο ονόμασε Seven (φωτογραφίες).

Ήταν προφανές ότι θα έμπαινε σε διαδικασία παραγωγής και ότι μία από τις βασικές αγορές στις οποίες θα πωλείται θα ήταν η αμερικανική.

Κατά συνέπεια, τα δεδομένα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του θα ορίζονταν με τρόπο που να ικανοποιούσαν και τους εκεί αγοραστές, πέραν των Ευρωπαίων ή των Ασιατών.

Advertisement
Advertisement

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της θα είναι το Ioniq 7, το alter ego του Kia EV9. Οι άνθρωποι της Hyundai βρίσκονται στη Σουηδία όπου πραγματοποιούνται οι δοκιμές εξέλιξης.

Το αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα «EGMP» («Global Modular Platform»). Παρά το έντονο καμουφλάζ των πρωτοτύπων, οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι τα αμάξωμά τους μοιάζει σε σημαντικό βαθμό με αυτό του πρωτότυπου Seven.

Advertisement

Η παραγωγή του έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει από το προσεχές καλοκαίρι στο εργοστάσιο της εταιρείας στις ΗΠΑ. Το Ioniq 7 θα είναι επταθέσιο και θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις.

Η μία θα είναι η δικίνητη μέγιστης ισχύος 218 ίππων που έχει μπαταρίες 76,1 kWh και η άλλη η τετρακίνητη μέγιστης συνδυαζόμενης ισχύος 385 ίππων με συσσωρευτές 99,8 kWh. Επίσης, θα υπάρχει και μια πιο ισχυρή έκδοση η οποία θα αποδίδει 585 ίππους, συνδυαστικά.

Kia EV9.

Advertisement

Το Ioniq 7 θα κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας οι οποίες είναι γνωστές ως «Hyundai Motor Group Metaplant America» («HMGMA ») και έχει τη δυνατότητα παραγωγής έως 300.000 οχήματα ετησίως. Εκεί θα κατασκευάζονται και τα νέα μοντέλα της Genesis.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Hyundai i20 1.0 T-GDI 100 PS
Η Hyundai ετοιμάζει το ηλεκτρικό Casper για την Ευρώπη
Η Hyundai καινοτομεί στις μπαταρίες στερεού τύπου