Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο hypercar της Ferrari στον δρόμο (+ video)

Ελλάδα 7:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο hypercar της Ferrari στον δρόμο (+ video)

ΝΕΑ

Το νέο hypercar της Ferrari στον δρόμο (+ video)

ΝΕΑ

Στη Ferrari, συνεχίζουν την εξέλιξη των προτύπων του νέου hypercar μοντέλου της το οποίο θα αντικαταστήσει τη LaFerrari.

Advertisement
Advertisement

Θα είναι ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα νέα μοντέλα του 2024. Πρόκειται για το αυτοκίνητο της Ferrari που θα είναι το νέο τεχνολογικό ορόσημό της.

Θα αντικαταστήσει τη LaFerrari η οποία παρουσιάστηκε το 2013 και η κατασκευή της σταμάτησε το καλοκαίρι του 2018, όταν ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη παραγωγή της.

Τα πρωτότυπα του νέου μοντέλου, το οποίο προς το παρόν έχει την κωδική ονομασία «F250», συνεχίζουν τις δοκιμές εξέλιξης στο Maranello. Στην περιοχή βρέθηκε ο παρατηρητής ο οποίος έχει το διαδικτυακό κανάλι «Acriore» στο «YouTube».

Advertisement
Advertisement

Αυτός βιντεοσκόπησε τα αυτοκίνητα της Ferrari τα οποία εξελίσσονται αυτή τη χρονική περίοδο, μεταξύ των οποίων και τα πρωτότυπα του νέου hypercar της. Στα πλάνα μπορούμε να δούμε τα καμουφλαρισμένα αυτοκίνητα στα οποία διακρίνονται η γενική μορφή του αμαξώματος και η μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος του.

Advertisement

Τα πρωτότυπα κάνουν δοκιμές και στην πίστα του Fiorano, εκεί όπου μπορούν να ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες της ανάρτησης και αποδεικνύεται ο ουσιαστικός ρόλος της μεγάλης πτέρυγας, αλλά και να καθοριστούν τα πρόσθετα αεροβοηθήματα στο εμπρός μέρος και στο πλάι.

Advertisement

Φυσικά, εκεί θα ρυθμιστεί και η απόδοση της ισχύος και της ροπής του κινητήρα. Γι’ αυτόν, δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες αλλά σίγουρα δεν θα είναι V12 όπως στη LaFerrari.

Το νέο hypercar της Ferrari θα έχει V6 μοτέρ το οποίο θα διαθέτει και σύστημα υβριδικής διάταξης. Πιθανότατα, ως βάση, έχει χρησιμοποιηθεί αυτός της 296 GTB ο οποίος θα εξελιχθεί κατάλληλα για να ανταπεξέρχεται στον χαρακτήρα του καινούργιου κορυφαίου μοντέλου της εταιρείας.

Άλλωστε, μια εκδοχή αυτού χρησιμοποίησε η ιταλική εταιρεία στη 499P, το πρωτότυπο αγωνιστικό με το οποίο κέρδισε εφέτος στον θρυλικό αγώνα «24 Ώρες του Le Mans», ο οποίος συμπλήρωσε έναν αιώνα διεξαγωγής του.

Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το καινούργιο hypercar της Ferrari θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο του 2024. Στο σχετικό βίντεο μπορούμε να δούμε να περνούν εμπρός από την κάμερα του «Acriore» τόσο τα πρωτότυπά του όσο και τα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρείας, τα οποία επίσης εξελίσσονται και τα οποία έχουν καμουφλαρισμένες κάποιες περιοχές του αμαξώματός τους.

Πηγές: Acriore, YouTube

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παρέλαση στο Μαρανέλο με 40 Ferrari F40 (+video)
Σε ποιο αυτοκίνητο η βίδα κοστίζει 70 ευρώ η μία;
Ο Μάικλ Μπι Τζόρνταν έκανε λιώμα την Ferrari του