Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ferrari: Και το όνομα αυτής 499P! (+video)

Ελλάδα 0:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari: Και το όνομα αυτής 499P! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ferrari: Και το όνομα αυτής 499P! (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Η Ferrari παρουσίασε το LeMans Hypercar με το οποίο στοχεύει να επιστρέψει στις επιτυχίες σε αγώνες αντοχής. Το όνομα της νέας Ferrari είναι 499P.

Advertisement
Advertisement

Το υβριδικό σπορ πρωτότυπο LMH θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα WEC του 2023. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν στην Imola, χθες το απόγευμα. Ο κωδικός 499 ακολουθεί την παράδοση της Ferrari στην ονομασία των σπορ πρωτοτύπων της.

Το 499 αντιστοιχεί στον όγκο σε κυβικά εκατοστά καθενός από τους έξι κυλίνδρους του V6 κινητήρα εσωτερικής καύσεως της μονάδας ισχύος. Το “P” είναι για την λέξη Prototype. Ο κινητήρας βασίζεται στην ίδια αρχιτεκτονική 120° που απαντάται και στην 296 GT3. Πρόκειται, όμως, για νέο σχέδιο.

Advertisement
Advertisement

“Δεν είναι ο ίδιος κινητήρας” δήλωσε ο αρχισχεδιαστής Ferdinando Cannizzo. “Μπορεί να έχει την ίδια αρχιτεκτονική αλλά η δομή του είναι τελείως διαφορετική λόγω των απαιτήσεων” συμπλήρωσε. Το νέο “όπλο” της Ferrari έχει συμπληρώσει μέχρι στιγμής 12.000 χιλιόμετρα δοκιμών. Οι οδηγοί δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη, αλλά θεωρείται βέβαιο πώς θα προέρχονται από την οικογένεια της Ferrari.

Υψηλοί συμβολισμοί

Τόσο ο χρωματισμός όσο και οι αριθμοί που θα έχουν επάνω τους οι εργοστασιακές 499P φέρουν υψηλούς συμβολισμούς από το ένδοξο παρελθόν της Scuderia στους αγώνες αντοχής. Το κυρίαρχο rosso corsa με λίγους τόνους giallo Modena θυμίζει την 312PB του ’72 και ’73. Αυτοκίνητο το οποίο οδήγησαν θρύλοι όπως ο Jacky Ickx και ο Arturo Merzario.

Advertisement

Το ένα από τα δύο αγωνιστικά θα φέρει τον αριθμό 50. Όσα και τα χρόνια, δηλαδή, από την τελευταία φορά που η Ferrari είχε εργοστασιακή συμμετοχή στις 24 ώρες του Le Mans. Το δεύτερο αυτοκίνητο θα φέρει το #51. Τον αριθμό που έφεραν και οι τέσσερεις Ferrari της AF Corse που κατέκτησαν τίτλο στην κατηγορία LMGTE pro από το 2013.

Η Ferrari 499P θα πάρει το βάπτισμα του πυρός τον Μάρτιο, στα 1000 μίλια του Sebring.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
BMW: Θα αγωνιστεί στο Le Mans το 2024 με την M Hybrid V8 LMDh (+video)
W Series: Πρόωρο τέλος λόγω οικονομικών προβλημάτων
Ogier: Ποινή λόγω… Donuts! (+video)