Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σπάει τα χρονόμετρα η Ferrari SF90 XX Stradale (+video)

Ελλάδα 19:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σπάει τα χρονόμετρα η Ferrari SF90 XX Stradale (+video)

ΝΕΑ

Σπάει τα χρονόμετρα η Ferrari SF90 XX Stradale (+video)

ΝΕΑ

Η εκρηκτική Ferrari SF90 XX Stradale είναι πλέον η ταχύτερη Ferrari στο Φιοράνο.

Advertisement
Advertisement

Η πίστα του Φιοράνο κατασκευάστηκε το 1972 από την Ferrari προκείμενου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες δοκιμών των μοντέλων παραγωγής της Scuderia. Όλα τα αυτοκίνητα που βγαίνουν από το εργοστάσιο της Ferrari περνάνε το τεστ του Φιοράνο για να επιβεβαιωθεί η κορυφαία οδηγική συμπεριφορά και οι επιδόσεις του κάθε μοντέλου.

Φυσικά, ένας από τους στόχους όταν φτιαχτεί ένα νέο μοντέλο είναι να αποδείξει στο Φιοράνο αν μπορεί να σπάσει το ρεκόρ γύρου. Πριν από τέσσερα χρόνια αυτό το ρεκόρ πέρασε στα χέρια της SF90 Stradale το οποίο κατάφερε να σημειώσει 1:19.00. Φυσικά, υπάρχει και το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ με την F2004 στα 55.999, αλλά αυτό δεν μετράει καθώς έγινε με το μονοθέσιο της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Επιστρέφοντας στο 2023 η Ferrari προετοιμάστηκε για να δει αυτό το ρεκόρ επιτέλους να σπάει. Αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο με μια SF 90 Stradale, αλλά με λίγη περισσότερη ισχύ και καλύτερες επιλογές στο στήσιμο. Το μοντέλο λοιπόν που βάλθηκε να γράψει νέο ρεκόρ στο Φιοράνο είναι η SF90 XX Stradale. Το εκπληκτικό hypercar της Ferrari είναι εξοπλισμένο με έναν V8 κινητήρα 4.0 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια τριών ηλεκτρικών μοτέρ αποδίδει 1.030 ίππους.

Οι αλλαγές στον κινητήρα για να αποδώσει περισσότερη ισχύ έχουν να κάνουμε με το σύστημα εξάτμισης, τα νέα πιστόνια και τη μορφή του θαλάμου καύσης. Επιπλέον, η XX έχει μειωμένο βάρος κατά 10 κιλά σε σχέση με την «απλή» Stradale, ενώ υπάρχουν επεμβάσεις στα αεροδυναμικά βοηθήματα και τις αναρτήσεις.

Advertisement

Όλα αυτά λοιπόν οδήγησαν σε ένα εμφατικό νέο ρεκόρ στο Φιοράνο με την SF90 XX Stradale να σημειώνει χρόνο 1:17.309. Αμέσως λοιπόν η νέα XX παίρνει το χρίσμα του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στην ιδιωτική πίστα της Ferrari.

Advertisement

Δείτε την SF90 XX Stradale στο Φιοράνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο τραγουδιστής που… εγκλημάτησε απέναντι στην Ferrari
Καλύτερα να καθίσετε για να μάθετε πόσο πουλήθηκε αυτή η Ferrari 250 GTO
Ιστορική στιγμή: Η Ferrari πουλάει περισσότερα υβριδικά!

Advertisement