Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Από υπάλληλος, μέτοχος στη Ferrari

Ελλάδα 3:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Από υπάλληλος, μέτοχος στη Ferrari

ΝΕΑ

Από υπάλληλος, μέτοχος στη Ferrari

ΝΕΑ

Το να είσαι μέλος της ιδιοκτησίας της Ferrari είναι ένα άπιαστο όνειρο. Όχι τόσο όμως, αν δουλεύεις ήδη στο Μαρανέλο.

Advertisement
Advertisement

Το εργοστάσιο του ιταλικού βορρά διαθέτει 5.000 υπαλλήλους αυτή τη στιγμή. Νωρίς το 2024 όμως, στο πλαίσιο του πλάνου «Ιδιοκτησία Μετοχών Ευρείας Βάσης» όπως έχει ονομαστεί, θα επιτραπεί σε απλούς υπαλλήλους να γίνουν μέτοχοι της εταιρείας.

Η μετοχή που θα μπορεί να αγοράσει ένας απλός υπάλληλος της Ferrari θα φτάνει μόλις τα 2.065 ευρώ, ένα ποσό πολύ μικρό αν αναλογιστεί κανείς την αίγλη μίας τέτοιας κίνησης.

Αν ο εκάστοτε υπάλληλος κρατήσει αυτή τη μετοχή για τουλάχιστον τρία χρόνια, τότε η ιταλική εταιρεία θα του δώσει την ευκαιρία να αγοράσει και άλλες μετοχές, όμως όχι πάνω από το 15% των όσων αγόρασε την πρώτη φορά.

Advertisement
Advertisement

Κι αν υπάρχουν υπάλληλοι της θρυλικής μάρκας στην Ελλάδα, ας μην απογοητεύονται. Το πρόγραμμα αφορά και τους ανθρώπους που εργάζονται για τη Ferrari απομακρυσμένα και εκτός Ιταλίας.

Σαν μην έφτανε αυτή η εξέλιξη, η αυτοκινητοβιομηχανία του Μαρανέλο σκοπεύει εντός των πρώτων έξι μηνών του 2024 να προσλάβει 250 νέα άτομα στον Όμιλο, προετοιμάζοντας το έδαφος για την είσοδό της στην ηλεκτροκίνηση.

Advertisement

Μπορεί να έχει αρκετές παραγγελίες για να απασχολείται μέχρι και το 2026, αλλά η ζήτηση αναμένεται να κορυφωθεί το τελευταίο τρίμηνο του 2025. Τότε υπολογίζεται το λανσάρισμα της πρώτης αμιγώς ηλεκτρικής Ferrari στην ιστορία.

Υπενθυμίζουμε ότι 18 μήνες νωρίτερα από τότε, τον Ιούνιο του 2024, θα έχει ανεγερθεί στο Μαρανέλο νέο εργοστάσιο όπου θα κατασκευάζονται μόνο υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα με σήμα το «αλογάκι».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θέλεις καινούρια Ferrari; Ευτυχισμένο το… 2026!
Σπάει τα χρονόμετρα η Ferrari SF90 XX Stradale (+video)
Ιστορική στιγμή: Η Ferrari πουλάει περισσότερα υβριδικά!