Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Παρέλαση στο Μαρανέλο με 40 Ferrari F40 (+video)

Ελλάδα 14:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παρέλαση στο Μαρανέλο με 40 Ferrari F40 (+video)

ΝΕΑ

Παρέλαση στο Μαρανέλο με 40 Ferrari F40 (+video)

ΝΕΑ

Κάτι ανεπανάληπτο έλαβε χώρα πρόσφατα στο Μαρανέλο. Η Ferrari το ονόμασε «Legacy Tour» και ήταν αφιερωμένο στη F40.

Advertisement
Advertisement

Φανταστείτε να ξυπνάτε ένα πρωί στη δημοφιλή πόλη όπου στεγάζεται το εργοστάσιο της Ferrari και με το που κοιτάτε έξω, να βλέπετε δεκάδες F40 να περνούν σε διάταξη. Αυτή τη σκηνή έζησαν οι παρόντες και ίσως να μην την ξαναζήσουν ποτέ.

Το γεγονός οργανώθηκε από την ίδια την ιταλική εταιρεία ως ένα αφιέρωμα στον θρύλο της F40. Προβλέπεται μάλιστα, η Ferrari να τιμήσει με παρόμοιο τρόπο και άλλα κλασικά της μοντέλα μελλοντικά.

Τα F40 ήρθαν στο Μαρανέλο από κάθε γωνιά του πλανήτη για να συμμετάσχουν σε ένα τριήμερο event στην ιδιωτική πίστα του Φιοράνο που ανήκει στη Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Ο θρύλος της F40 ξεκινάει από τον έναν και μοναδικό, τον αείμνηστο Έντσο Φερράρι. Ήταν το τελευταίο μοντέλο της ιστορικής εταιρείας που πήρε έγκριση από τον ίδιο τον ιδρυτή.

Τόσο το οδηγικό της στοιχείο, όσο και η ιστορία της κάνουν την F40 ένα εμβληματικό μοντέλο των Ιταλών.

Advertisement

Ένα από τα χαρακτηριστικά που την έκαναν να ξεχωρίζει ανά τα χρόνια είναι φυσικά ο κινητήρας. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας twin-turbo V8 ο οποίος αποδίδει 471 ίππους.

Advertisement

Το συντριπτικό ποσοστό των F40 που έλαβαν μέρος στο «Legacy Tour» είχαν το ίδιο, γνωστό σε όλους κόκκινο χρώμα της Ferrari, ωστόσο συμμετείχε και ένα πράσινο γνωστό ώς Verde Pallido.

Ακόμα και αυτό έχει τη δική του ιστορία. Το χρώμα αυτής της F40 είναι εμπνευσμένο από τη Ferrari 250 GTO με την οποία ο Σερ Στίρλινγκ Μος αγωνίστηκε στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans το 1962.

Απολαύστε μία παρέλαση που όμοιά της ίσως δεν ξαναδούμε ποτέ:

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε δημοπρασία η Ferrari F40 θρυλικού πιλότου της Formula 1
Από υπάλληλος, μέτοχος στη Ferrari
Σπάει τα χρονόμετρα η Ferrari SF90 XX Stradale (+video)