Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lada Niva μετατρέπεται σε off-road θηρίο (+video)

Ελλάδα 11:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lada Niva μετατρέπεται σε off-road θηρίο (+video)

ΝΕΑ

Lada Niva μετατρέπεται σε off-road θηρίο (+video)

ΝΕΑ

Μερακλής από τη Νότια Αφρική μετέτρεψε ένα Lada Niva στο απόλυτο off-road τέρας.

Advertisement
Advertisement

Το Lada Niva μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο ανθεκτικά και σκληροτράχηλα οχήματα εκτός δρόμου στην ιστορία της αυτοκίνησης. Από το 1977 που έκανε την πρώτη του εμφάνιση το Niva πέρασε τις πιο σκληρές δοκιμασίες σε κάθε γωνιά του κόσμου και κέρδισε το σεβασμό του off-road κοινού με τις ικανότητές του.

Για κάποιους ωστόσο, οι χωμάτινες δυνατότητες ενός Lada Niva δεν είναι αρκετές. Ένας λάτρης της εκτός δρόμου οδήγησης από τη Νότια Αφρική έβαλε στόχο να φτιάξει το απόλυτο Niva για off-road. Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να αλλάξει τον κινητήρα με έναν πιο ισχυρό και πιο αξιόπιστο.

Advertisement
Advertisement

Στη θέση λοιπόν του τετρακύλινδρου συνόλου τοποθέτησε έναν V8 κινητήρα 4.0 λίτρων από την πρώτη γενιά των Lexus LS. Ο κινητήρας χώρεσε χωρίς πολλές μετατροπές στο εμπρός μέρος του Niva, ωστόσο η απόδοσή του σύμφωνα με τον κατασκευαστή ήταν μικρότερη από την εργοστασιακή των 254 ίππων.

Ίσως το σημαντικότερο ζήτημα που έπρεπε να ξεπεραστεί ήταν το θέμα της μετάδοσης. Έπρεπε να βρεθεί ένα συμπαγές σύστημα το οποίο θα χώραγε στο πλαίσιο του Niva, αλλά θα είχε και την ανθεκτικότητα να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις του V8 κινητήρα. Τελικά η λύση βρέθηκε και το Niva με την προσθήκη ειδικών αναρτήσεων και ελαστικών έγινε ασταμάτητο.

Advertisement

Απολαύστε το Τέρας Niva από τη Νότια Αφρική.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Lada προσλαμβάνει φυλακισμένους στα εργοστάσιά της!
Τι συμβαίνει με τη Lada;
Αυτό είναι το ελληνικό Lada Niva που έχει τρελάνει τον πλανήτη