Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Euro 7 θα αυξήσει και άλλο τις τιμές!

Ελλάδα 7:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Euro 7 θα αυξήσει και άλλο τις τιμές!

ΝΕΑ

Το Euro 7 θα αυξήσει και άλλο τις τιμές!

ΝΕΑ

Η επικείμενη εφαρμογή του νέου, αυστηρότερου προτύπου το οποίο αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη μείωση εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα έχει επιφέρει δυσθυμία στα ανώτατα στελέχη της Αυτοκινητοβιομηχανίας και θα έχει επιπτώσεις στην τσέπη μας.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να υπαναχώρησε από την αρχική θέση της αναφορικά με την κατάργηση των θερμικών κινητήρων στα καινούργια μοντέλα από το 2035 και έπειτα, όμως παραμένει αταλάντευτη αναφορικά με την εφαρμογή τού Euro VII.

Όπως είναι γνωστό, αυτό θα τεθεί σε ισχύ από την πρώτη Ιουλίου 2025 για τα καινούργια επιβατικά οχήματα όπως και τα ελαφρά επαγγελματικά και από την πρώτη Ιουλίου 2027 για τα καινούργια βαριά επαγγελματικά (λεωφορεία και φορτηγά).

Κατά καιρούς, τα στελέχη της ευρωπαϊκής Αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν εκφραστεί αρνητικά για την αυστηρότητα του ορίου εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα που επιβάλλει το Euro VII, καθώς η εφαρμογή του σημαίνει μεγάλο κόστος γι’ αυτές και απώλεια θέσεων εργασίας.

Advertisement
Advertisement

Για παράδειγμα, ο Carlos Tavares, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Stellantis, έχει χαρακτηρίσει το νέο πρότυπο «άχρηστο» και ο Gerrit Marx, Διευθύνων Σύμβουλος της Iveco «ανόητο».

Πρόσφατα, επίσημη θέση πήραν και τα ανώτατα στελέχη τού Συνδέσμου Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων («ACEA») τα οποία προειδοποίησαν ότι λόγω του Euro VII θα μεγαλώσει το κόστος παραγωγής των καινούργιων αυτοκινήτων. Κατά συνέπεια, αυτό θα επιφέρει αύξηση και στην τιμή πώλησής τους.

Advertisement

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του «ACEA» η αύξηση θα είναι 2.000 ευρώ σε επιβατικό όχημα. Αντιθέτως, από την «Κομισιόν» ανακοινώνεται ότι το ποσό αυτό θα είναι 150 ευρώ για τα επιβατικά και 2.600 ευρώ για τα λεωφορεία και τα φορτηγά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Skoda: Το Euro VII απειλεί τις θέσεις εργασίας μας
Εκπομπές ρύπων: Το αγκάθι του Euro 7
ΕΕ: Οριστικό τέλος στα ΙΧ με βενζίνη και diesel! (Upd)

Advertisement