Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Cyberster Red Top Edition τιμά το παρελθόν της MG Motor

Ελλάδα 10:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Cyberster Red Top Edition τιμά το παρελθόν της MG Motor

ΝΕΑ

Το Cyberster Red Top Edition τιμά το παρελθόν της MG Motor

ΝΕΑ

Θα κατασκευαστεί μόνο σε 100 μονάδες και θα είναι συλλεκτικό. Το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο roadster της MG Motor θα τιμήσει με τον τρόπο του το παρελθόν της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Το 1924 η Morris Garages Limited θα ιδρυθεί σε ένα περιβάλλον τυπικά βρετανικό και σε μια περίοδο όπου τόσο η χώρα όσο και η Ευρώπη βρισκόταν σε μια κατάσταση ανασυγκρότησης αλλά και προετοιμασίας για τα δύσκολα που θα αντιμετώπιζε από την 1η Σεπτεμβρίου 1939 και έπειτα.

Εφέτος, συμπληρώνεται ένας αιώνας από την ίδρυση της εταιρείας η οποία θα μετονομαστεί σε MG Motor και από το 2005 έχει ενταχθεί στον Όμιλο SAIC Motor.

Τα στελέχη του τελευταίου -αλλά και της βρετανικής εταιρείας- έχουν προγραμματίσει εκδηλώσεις για να τιμήσουν το γεγονός, όμως δεν περιορίζονται μόνο σε αυτές.

Advertisement
Advertisement

Μία κίνησή τους ήταν να δημιουργήσουν και μια ειδική και συλλεκτική έκδοση του Cyberster, του πρώτου αμιγώς ηλεκτροκίνητου roadster στην ιστορία της MG Motor το οποίο έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον κινεζικό Τύπο, το Cyberster «Red Top Edition», όπως ονομάζεται, θα κατασκευαστεί μόλις σε 100 αριθμημένες μονάδες. Εξωτερικά, τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει είναι το λευκό περλέ χρώμα του αμαξώματος και η κόκκινη οροφή του.

Advertisement

Με αυτόν τον χρωματικό συνδυασμό οι άνθρωποι της εταιρείας θέλουν να αποτίνουν φόρο τιμής σε δύο εμβληματικά roadster μοντέλα του παρελθόντος της εταιρείας αλλά και της πάλαι ποτέ βρετανικής Αυτοκινητοβιομηχανία εν γένει.

Advertisement

Πρόκειται για τα MGA του 1956 και MGB του 1967 τα οποία διατίθεντο και με αυτή τη διχρωμία. Εκτός αυτών, το ίδιο ίσχυσε και για το τετράθυρο Magnette του 1958.

Βάσει όσων αναγράφονται, το Cyberster «Red Top Edition» θα διατίθεται από τον προσεχή Μάρτιο, σε τρία διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού σε ό,τι αφορά στο εσωτερικό του.

Advertisement

Οι τιμές στις οποίες θα πωλείται έχουν οριστεί μεταξύ 319.900-359.800 γουάν (περίπου 41.640-46.830 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

Τέλος, η ειδική έκδοση δεν θα διαφοροποιείται αναφορικά με τις μπαταρίες και την απόδοση συγκριτικά με ό,τι ισχύει για το Cyberster. Θυμίζουμε ότι η δικίνητη (πισωκίνητη) έκδοσή του έχει συσσωρευτές ονομαστικής ενεργειακής χωρητικότητας 64 kWh και ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 313 ίππους.

Στην τετρακίνητη εκδοχή του, οι μπαταρίες του είναι 77 kWh και η συνδυαζόμενη ισχύς των ηλεκτροκινητήρων του φτάνει τους 544 ίππους.

ΔΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βρήκαμε στον δρόμο το πρώτο MG Cyberster
Ποιο MG είναι best seller στην Ισπανία;
Επιτυχημένη η είσοδος της MG στην ελληνική αγορά!