Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο MG είναι best seller στην Ισπανία;

Ελλάδα 19:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο MG είναι best seller στην Ισπανία;

ΝΕΑ

Ποιο MG είναι best seller στην Ισπανία;

ΝΕΑ

Η πορεία της MG Motor επί ευρωπαϊκού εδάφους έχει αρχίσει να δείχνει τη δυναμική της. Η εμπορική επίδοσή της στην ισπανική αγορά είναι χαρακτηριστική.

Advertisement
Advertisement

Η περυσινή χρονιά ήταν σημαντική για την MG Motor υπό την έννοια ότι τέθηκαν οι βάσεις για την επέκταση της σε περισσότερες χώρες της Ευρώπης, πέραν της βρετανικής.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο αντιπροσωπεύεται και στη χώρα μας. Βάσει των επίσημών στοιχείων του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) οι πωλήσεις της ήταν πολύ καλές, παρά το μικρό χρονικό διάστημα που μεσολάβησε ως το τέλος του προηγούμενου έτους, όπως και το ότι -ουσιαστικά- ήταν μια σχετικά άγνωστη εταιρεία για τους νεότερης ηλικίας αγοραστές.

Όμως, η καλή εμπορική πορεία της εταιρείας δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, το MG ZS ήταν πρώτο σε πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην Ισπανία τον περασμένο Δεκέμβριο.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 2.563 μονάδες του μοντέλου, αριθμός ο οποίος το κατέταξε στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας για τον συγκεκριμένο μήνα. Συγκριτικά, δεύτερο ήταν το Renault Clio με 2.360 μονάδες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων που δημοσίευσε ο Σύνδεσμος Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), το 2023 η MG Motor πούλησε 231.323 καινούργια αυτοκίνητά της στις χώρες της Ευρώπης. Ο αριθμός αυτός την έφερε στην εικοστή θέση των ετήσιων πωλήσεων και βελτίωσε τη θέση της από την 24η στην οποία είχε βρεθεί το 2022.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επιτυχημένη η είσοδος της MG στην ελληνική αγορά!
Δοκιμή: MG EHS
Δοκιμή: MG ZS 1.0 T-GDi