Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

MGB για όλα τα γούστα!

Ελλάδα 8:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

MGB για όλα τα γούστα!

ΝΕΑ

MGB για όλα τα γούστα!

ΝΕΑ

Η Frontline Cars δίνει την επιλογή για ένα κλασικό MGB, είτε αυτό σημαίνει έναν μεγάλο V8, είτε ένα νέο ηλεκτρικό σύστημα.

Advertisement
Advertisement

Ο βελτιωτικός οίκος Frontline Cars, επιστρέφει με ένα all time classic ζευγάρι MGB και τα δύο με την ελκυστική GT, σκληρή οροφή τους.

Ενώ το LE60 είναι ένα κλασικό σπορ αυτοκίνητο, με κινητήρα V8, το άλλο, που ονομάζεται MG Bee, είναι μια λεπτή, πλήρως ηλεκτρική έκδοση, που διατηρεί το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και ζυγίζει μόλις 1.186 κιλά.

Επιπλέον, σε αντίθεση με το αρχικό MGB, η Frontline Cars κατάφερε να εξομαλύνει την κατανομή βάρους για να δώσει στο σπορ αυτοκίνητο τέλειο διαχωρισμό 50/50, είτε είτε επιλέξει κάποιος την ηλεκτρική είτε την έκδοση V8.

Advertisement
Advertisement

Για την τελευταίο, η ισχύς προέρχεται από έναν κινητήρα Rover V8, που αποδίδει 375 ίππους και 403 Nm ροπής, η οποία είναι σχεδόν τέσσερις φορές μεγαλύτερη από τον κινητήρα που αντικαθιστά.

Με κίνηση στους πίσω τροχούς, η οποία μεταδίδεται μέσω ενός πεντατάχυτου κιβωτίου Tremec και ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης, μπορεί να φτάσει τα 100χλμ/ώρα, σε τέσσερα δευτερόλεπτα.

Advertisement

Συγκριτικά, το ηλεκτρικό Bee είναι περισσότερο… καταδρομικό. Το ηλεκτρικό του σύστημα κίνησης προσφέρει στους οδηγούς 114 ίππους και 220 Nm ροπής, που μεταφράζεται σε επιτάχυνση από στάση στα 100χλμ/ώρα, σε 8,8 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Αν και είναι πιο αργό από το μοντέλο LE60 με κινητήρα V8, είναι πιο γρήγορο από τις αρχικές προσδοκίες μιας τόσο αντισυμβατικής μετατροπής.

Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μια μπαταρία 40 kWh που παρέχει αυτονομία έως και 225 χιλιόμετρα, ισχυρίζεται η Frontline Cars. Προσθέτει ότι το αυτοκίνητο μπορεί να επαναφορτιστεί σε πέντε ώρες, χρησιμοποιώντας έναν εγχώριο φορτιστή 7 kW.

Advertisement

Η παραγωγή των συγκεκριμένων αυτοκινήτων, θα περιοριστεί σε περίπου 30 μονάδες, με τιμές που ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Toyota: Νέο teaser για το επερχόμενο bZ SUV (+video)
Τα νέα Skoda Superb και Kodiaq… βασανίζονται! (+video)
Τα καινούργια μοντέλα δεν χωράνε στα πάρκινγκ!