ΝΕΑ

Το αγχολυτικό σχέδιο της Stellantis

Ελλάδα 18:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το αγχολυτικό σχέδιο της Stellantis

ΝΕΑ

Το αγχολυτικό σχέδιο της Stellantis

ΝΕΑ

Ο Όμιλος Stellantis δεν είναι απλώς από τους πρωτοπόρους στην ηλεκτροκίνηση, τα τελευταία έτη. Προσπαθεί να βοηθήσει τον οδηγό όσο περισσότερο.

Advertisement
Advertisement

Ένας από τους τρόπους για το επιτύχουν αυτό στον Όμιλο Stellantis είναι να προσφέρουν ποιοτικά και σύγχρονα νέα μοντέλα.

Ένας δεύτερος, είναι να δημιουργεί αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρίες που θα παρέχουν μεγάλη αυτονομία, πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων.

Υπάρχει και ένας τρίτος παράγοντας, επίσης πολύ σημαντικός: Να προσπαθήσουν να μειώσουν ή και να εξαλείψουν το άγχος του οδηγού για το εάν θα καταφέρει να βρει διαθέσιμο δημόσιο φορτιστή κατά τη διάρκεια της διαδρομής του.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, ο Όμιλος ανακοίνωσε το νέο επιχειρηματικό σχέδιό του: Τη δημιουργία της «μονάδας Charging & Energy», όπως την ονόμασε. Βασικό σημείο αυτής είναι η πλατφόρμα «Free2move Charge», ένα δίκτυο 500.000 δημόσιων φορτιστών το οποίο θα αναπτύξει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στέλεχος της εταιρείας, αυτό πρόκειται να γίνει ως το τέλος του έτους. Όπως καταλαβαίνουμε, το χρονικό διάστημα ως τότε είναι μικρό για την ανάπτυξη του δικτύου στο σύνολό του.

Advertisement

Για τον λόγο αυτό, ο Όμιλος Stellantis θα συνεργαστεί με άλλες εταιρείες και πλατφόρμες οι οποίες έχουν ήδη εγκαταστήσει δημόσιους φορτιστές. Παράλληλα, θα αναπτύσσει και αυτούς του δικού του δικτύου.

Το «Free2move Charge» είναι ένα «οικοσύστημα» στο οποίο οι χρήστες του θα μπορούν να περνούν πιο ευχάριστα την ώρα τους όσο αναμένουν να φορτίσουν οι μπαταρίες του οχήματός τους.

Advertisement

Εκτός αυτού, θα υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος πληρωμής για τη χρήση της υπηρεσίας, ανεξαρτήτως του φορτιστή που θα χρησιμοποιηθεί.

Επίσης, όσοι έχουν ή πρόκειται να αποκτήσουν ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο των εταιρειών που συνιστούν τον Όμιλο θα έχουν υποστήριξη και οικονομικό όφελος εάν επιθυμούν να εγκαταστήσουν έναν οικιακό φορτιστή.

Advertisement

Ο Ρικάρντο Σταμάτι, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Charging & Energy, δήλωσε ότι ο Όμιλος εξετάζει το ενδεχόμενο να συνάψει συμφωνία και με την Tesla για να χρησιμοποιούν τα ηλεκτροκίνητα οχήματά του και το δίκτυο ταχυφορτιστών της αμερικανικής εταιρείας, το οποίο έχει δημιουργήσει στην Ευρώπη και το αναπτύσσει διαρκώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο, ηλεκτρικό Fiat 600
H Stellantis δοκιμάζει συνθετικά καύσιμα
Γκρίνια για το μισθό των… 23,5 εκατομμυρίων ευρώ