Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Stellantis δοκιμάζει συνθετικά καύσιμα

Ελλάδα 20:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Stellantis δοκιμάζει συνθετικά καύσιμα

ΝΕΑ

H Stellantis δοκιμάζει συνθετικά καύσιμα

ΝΕΑ

Τα συνθετικά καύσιμα έχουν αρχίσει να απασχολούν όλο και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες και η Stellantis είναι μία από αυτές, όπως έγινε γνωστό.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ομίλου Stellantis, οι άνθρωποι στο Τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης ολοκληρώνουν τις δοκιμές σε συνολικά 28 κινητήρες του για να διαπιστώσουν τον τρόπο που αυτοί λειτουργούν και αποδίδουν με τη χρήση συνθετικών καυσίμων.

Όπως έγινε γνωστό, οι δοκιμές γίνονται τόσο σε βενζινοκινητήρες όσο και σε πετρελαιοκινητήρες της οι οποίοι έχουν κατασκευαστεί μεταξύ του 2014 και του 2019.

Αυτές αφορούν στο σύνολο της διάταξής τους, δηλαδή πώς ανταποκρίνονται το σύστημα ψεκασμού, τα φίλτρα, η διαδικασία καύσης, οι καταλύτες ακόμα και το ντεπόζιτο καυσίμου με τη χρήση των efuels.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν, η Stellantis δεν έχει ανακοινώσει αναλυτικά τα αποτελέσματα από τα τεστ που έχει διενεργήσει ήδη, ωστόσο σημειώνει ότι με τη χρήση συνθετικών καυσίμων η εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα μπορεί να μειωθεί έως και 90% σε σχέση με ό,τι ισχύει τώρα.

Ο στόχος της είναι να απορροφήσει από την ατμόσφαιρα 400 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα μεταξύ του 2035 και του 2050, χάρη στη χρήση συνθετικών καυσίμων.

Advertisement

Tέλος, ο Όμιλος Stellantis έχει προγραμματίσει να μειώσει στο μισό απ’ ό,τι τώρα την εκπομπή CO2 ως το 2030 και να είναι μηδενικό το περιβαλλοντικό αποτύπωμά του το 2038.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα αρχίσουν να πειραματίζονται με τη χρήση συνθετικών καυσίμων ενόψει της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιτρέψει τη χρήση των θερμικών κινητήρων στα καινούργια αυτοκίνητα από το 2035 και έπειτα, αρκεί αυτά να χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο τύπο καυσίμων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Stellantis δεν θεωρεί τα e-fuels «απειλή»
Γκρίνια για το μισθό των… 23,5 εκατομμυρίων ευρώ
Fiat: H μάρκα της Stellantis με τις περισσότερες πωλήσεις