Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γκρίνια για το μισθό των… 23,5 εκατομμυρίων ευρώ

Ελλάδα 20:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γκρίνια για το μισθό των… 23,5 εκατομμυρίων ευρώ

ΝΕΑ

Γκρίνια για το μισθό των… 23,5 εκατομμυρίων ευρώ

ΝΕΑ

Τα 2 εκατομμύρια ευρώ το μήνα είναι προφανώς καλή αμοιβή για οποιονδήποτε θνητό. Όμως τα λεφτά εκτός από ευτυχία φέρνουν και γκρίνια.

Advertisement
Advertisement

Για τον πρόεδρο του γκρουπ Stellantias, Carlos Tavares, το 2022 ήταν μία πολύ επικερδής -το λιγότερο που μπορούμε να πούμε- χρονιά.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ο Tavares, πήρε συνολικά πακέτο αμοιβών που έφθασε τα 23,5 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό όμως τον έφερε απέναντι σε δύο εταιρίες συμβούλων, οι οποίες δεν έχουν καταλήξει ακόμα για το αν οι μέτοχοι του γκρουπ θα πρέπει να εγκρίνουν αυτή την αποζημίωση.

Advertisement
Advertisement

Το σύνολο των χρημάτων που έλαβε ο Tavares, τα 23,5 εκατομμύρια ευρώ δηλαδή, συμπεριλαμβάνουν και την μακροπρόθεσμη αποζημίωση.

Το γκρουπ Stellantis υποστηρίζει ότι τα χρήματα που πήρε δικαιούτο ήταν αρκετά λιγότερα, γύρω στα 14,9 εκατ. δολάρια, τα οποία αφορούν την αμοιβή του αλλά και τα μερίδια των μετοχών, δηλαδή 13% λιγότερα από πέρσι.

Πάντως οι συμβουλευτικές εταιρίες έχουν διχαστεί σχετικά με το αν πρέπει να πάρει όλα αυτά τα χρήματα ο Tavares, και εκφράζουν την ανησυχία τους για το αν πρέπει να εφαρμοστούν κάποια κίνητρα που μπήκαν το 2021.

Advertisement

Μία από τις εταιρίες που ασχολούνται με το θέμα υποστηρίζει ότι υπάρχει ενδεχόμενο η αμοιβή, αν επιτευχθούν οι στόχοι, να φθάσουν έως και τα 40 εκατομμύρια.

Το νούμερο αυτό αποτελεί πρόκληση για τα δεδομένα της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς ξεπερνά κατά πολύ τις αμοιβές των άλλων CEO των μεγάλων εταιριών σε όλο τον κόσμο.

Advertisement

Πάντως, το πακέτο για τις αποδοχές των στελεχών που κατατέθηκε το 2021, είχε καταψηφιστεί από το 52% των μετόχων της εταιρίας στην Γαλλία, και είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από τα συνδικάτα και τους πολιτικούς της χώρας.

Οι ψήφοι των μετόχων για την αποζημίωση των στελεχών είναι συμβουλευτικές και όχι δεσμευτικές.

Ο όμιλος θα πραγματοποιήσει τη συνεδρίασή του για να εγκρίνει τα αποτελέσματά του για το 2022 στις 13 Απριλίου, με τους επενδυτές να καλούνται να συμμετάσχουν σε μια συμβουλευτική ψηφοφορία για το νέο πακέτο αποδοχών του ομίλου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Carlos Tavares της Stellantis για τις εκθέσεις αυτοκινήτων
Carlos Tavares: Ζωντανές όλες οι μάρκες στο νέο όμιλο PSA-FCA
Πως ο Tavares μετέτρεψε τον όμιλο PSA σε «μηχανή κέρδους»!